Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ups!

I vores test af surroundreceivere i L&B #12/2012 skrev vi noget sludder om fjernbetjenings-apps til Marantz og Denon.

Skrevet af / 03/01/2013 - 12:54
Ups!

Det står fejlagtigt i testen af både Marantz SR6007 og Denon AVR-3313, at lydmodus ikke kan vælges på fjernbetjenings-app´en til iOS og Android. Men det kan man, det er bare at klikke i feltet, hvor der for eksempel står ”stereo”, ”pure direct” eller ”dolby surround”, afhængig af hvilket lydmodus, som spiller i øjeblikket. Herfra får du en liste op over lydmodi, hvor du vælger den passende. Enkelt og fint. Dette gælder for begge receivere. Dette vidste vi jo egentlig godt, så hvordan det kan gå i glemmebogen under artikelskrivningen er lidt af et mysterium. Vi kan ikke skyde skylden på juleræs og akvavit, da artiklen trods alt gik i trykken i ved månedsskiftet november/december.

Ved at klikke der, hvor der står STEREO med store bogstaver, får du en liste op over forskellige lydmodi (stereo, surround, pure direct, etc.).

Gapless playback
For øvrigt skal det også understreges, at både Marantz SR6007, Denon AVR-3313 og Pioneer SC-LX56 støtter såkaldt ”gapless playback” af musikfiler over netværket. Det vil sige, at spillelisterne spilles uden mellemrum mellem sangene. Således slipper du for at blive irriteret, når du hører live-koncerter eller koncertalbums, hvor det er vigtigt med en sammenhængende overgang mellem numrene, uden det typiske, korte ophold.

Hvad streaming angår, ender vi alligevel 90 procent af tiden med at bruge AirPlay eller Spotify på receivere, som har dette indbygget. Det er meget nemmere med tanke på spillelister, som fortsat må lagres på pc´en og ikke på via receiveren, men som alligevel er nemmere og giver bedre overskuelighed. Undtaget er selvfølgeligt de gange, man vil spille højopløste musikfiler. Alle receiverne i testen støtter nemlig 24-bit FLAC-filer, og nogle af dem til og med 24-bit WAV og AIFF. Nogle avancerede endda med Apple Lossless. For eksempel gælder dette for både Marantz, Denon og Pioneer. På grund af pladsmangel har vi ikke nævnt alle formater for den enkelte receiver i testen, men vi henviser til importørens hjemmeside.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top