TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ups!

I vores test af surroundreceivere i L&B #12/2012 skrev vi noget sludder om fjernbetjenings-apps til Marantz og Denon.

forfatter
Publiceret 03/01/2013 - 12:54

Det står fejlagtigt i testen af både Marantz SR6007 og Denon AVR-3313, at lydmodus ikke kan vælges på fjernbetjenings-app´en til iOS og Android. Men det kan man, det er bare at klikke i feltet, hvor der for eksempel står ”stereo”, ”pure direct” eller ”dolby surround”, afhængig af hvilket lydmodus, som spiller i øjeblikket. Herfra får du en liste op over lydmodi, hvor du vælger den passende. Enkelt og fint. Dette gælder for begge receivere. Dette vidste vi jo egentlig godt, så hvordan det kan gå i glemmebogen under artikelskrivningen er lidt af et mysterium. Vi kan ikke skyde skylden på juleræs og akvavit, da artiklen trods alt gik i trykken i ved månedsskiftet november/december.

Ved at klikke der, hvor der står STEREO med store bogstaver, får du en liste op over forskellige lydmodi (stereo, surround, pure direct, etc.).

Gapless playback
For øvrigt skal det også understreges, at både Marantz SR6007, Denon AVR-3313 og Pioneer SC-LX56 støtter såkaldt ”gapless playback” af musikfiler over netværket. Det vil sige, at spillelisterne spilles uden mellemrum mellem sangene. Således slipper du for at blive irriteret, når du hører live-koncerter eller koncertalbums, hvor det er vigtigt med en sammenhængende overgang mellem numrene, uden det typiske, korte ophold.

Hvad streaming angår, ender vi alligevel 90 procent af tiden med at bruge AirPlay eller Spotify på receivere, som har dette indbygget. Det er meget nemmere med tanke på spillelister, som fortsat må lagres på pc´en og ikke på via receiveren, men som alligevel er nemmere og giver bedre overskuelighed. Undtaget er selvfølgeligt de gange, man vil spille højopløste musikfiler. Alle receiverne i testen støtter nemlig 24-bit FLAC-filer, og nogle af dem til og med 24-bit WAV og AIFF. Nogle avancerede endda med Apple Lossless. For eksempel gælder dette for både Marantz, Denon og Pioneer. På grund af pladsmangel har vi ikke nævnt alle formater for den enkelte receiver i testen, men vi henviser til importørens hjemmeside.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend