Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ultra HD-projektor fra BenQ

Endelig! BenQW 11000 har 4K Ultra HD-opløsning.

Skrevet af / 12/01/2016 - 11:30
Ultra HD-projektor fra BenQ

Der er ikke meget, vi endnu ikke ved om det kommende hjembioflagskib fra BenQ. Projektoren W11000 skal lanceres på ISE 2016 i februar, og derefter kommer der flere detaljer omkring den.

I mellemtiden kan vi fortælle, hvad vi ved, baseret på pressemeddelelsen, nemlig at den har 4K Ultra HD-opløsning, en stor zoom og “ekstrem” horisontal og vertikal linsevinkel, hvilket gør installationen fleksibel med hensyn til både afstand og vinkel til skærmen.

Yderligere specifikationer, som kontrast og lysstyrke, får vi tættere på lanceringen. Ligesom vi heller ikke ved, hvilken teknologi, der bruges i fremviseren. Men kender vi BenQ ret, bliver der tale om en 1-chip DLP-projektor, som vi vil gætter vi være baseret på Texas Instruments’ nye 0,67-tommer 4K-sensor.

Man må naturligvis antage, at projektoren understøtter både øget kontranstområde i HDR og ægte 12-bits 4:4:4-farverum. Dette er nemlig standarderne i det kommende 4K Blu-ray-format, som også film-tjenester som Netflix i fremtiden vil forholde sig til.

Topspecificeret HD-projektor
Føler du ikke behov for 4K, men har stadig brug for førsteklasses billedkvalitet, kan W8000 (artikelbilledet) være svaret. Den er forhåndskalibreret til at opfylde gammaspecifikationen i Rec. 709-standarden, som er en internationalt anerkendt standard for HDTV. Med andre ord kan vi forvente mere præcise farver lige ud af kassen, og at vi dermed kommer tættere på den filmoplevelse, som instruktøren og prost-productionholdet havde i tankerne. Projektoren har også et udskifteligt objektiv, og du kan vælge mellem fem forskellige. På den måde får du en projektor, der kan passe ethvert rum fremragende.

Vi kender endnu hverken pris eller lanceringsdatoen på nogen af ​​projektorerne. (Artikelbilledet er af W8000, da vi heller ikke endnu ikke ved, hvordan W11000 vil se ud. Foto:. BenQ)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top