TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Tung hjemmebio fra Anthem

Anthems nye 11.2-kanalers surroundprocessor er forbedret på alle punkter. Også prisen.

Canadiske Anthem har lavet en afløser til sin AVM 50v3D surroundprocessor kaldet AVM 60. Den understøtter (selvfølgelig) 3D-lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X. Der er 11 lydkanaler, heraf fire højdekanaler, samt to subwooferkanaler.

Anthem AVM 60 overgår ikke blot sin forgænger på specifikationer, men skulle også være den lydmæssigt overlegen. At den samtidig koster det halve, er en ekstra god nyhed.

Der er lagt ekstra kræfter i videoprocessoren, og AVM 60 er udstyret med samme ARC-rumkorrektion, som vi var meget imponerede over i receiveren Anthem MRX 710.

Anthem benytter angiveligt komponenter af samme høje kvalitet, som man ser i tunge hi-fi-forforstærkere. Alt fra strømforsyning til chipset og analoge kredsløb er konstrueret til at levere en hi-fi-oplevelse. Uanset om du spiller film eller musik.

Anthem AVM 60 tilbyder on screen display i op til 4K-opløsning, fulde 4:4:4 subsampling ved 4K 60p, samt HDR. Den er også kompatibel de nye UHD Blu-ray. AVM 60 er udstyret med otte HDMI 2.0 indgange og to HDMI-udgange.

På lydsiden foregår al signalbehandling i 32-bit/768(!) kHz. Samtlige kanaler har parvist differentielkoblede DAC’er og har tilslutning til både RCA og XLR.

Foto: Anthem
Foto: Anthem

Anthem AVM 60 har mulighed for trådløs streaming i fuld ukomprimeret hi-fi-kvalitet (op til 192kHz, 24 bit) via DTS Play-Fi fra både Android enheder, iOS og Windows PC, samt Spotify Connect, Tidal med flere.

Surroundprocessoren styres nemt via medfølgende fjernbetjening eller via app til Android og iOS.

Til at få lyd i de mange kanaler kræves et batteri af effektforstærkere. Sammen med AVM 60 lancerer Anthem også tre nye effektforstærkere med hhv. 2, 3 og 5 kanaler, hver på 225 Watt (8Ω RMS).

Foto: Anthem
Foto: Anthem

MCA 225, MCA 325 og MCA 525 indeholder alle identiske forstærkerkredsløb, forskellen er udelukkende antallet af kanaler.
Priser og tilgængelighed:

Enhederne kan købes nu.
Anthem AVM 60 surroundprocessor: 33.000 kroner
Anthem MCA 225 2-kanalers-effektforstærker: 19.000 kroner
Anthem MCA 325 3-kanalers-effektforstærker: 24.000 kroner
Anthem MCA 525 5-kanalers-effektforstærker: 34.000 kroner

Foto: Anthem
Effektforstærkerne er identisk opbygget, bortset fra antallet af kanaler. Foto: Anthem

Anthem

Interceptor Audio

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.