Search
Generic filters

Technics skærer i prisen

Det er ikke længe siden, vi testede Technics SL-1200G. Ikke DJ-udgaven, som de fleste kender fra 80’erne, men hi-fi-udgaven med langt mere avanceret teknik. Den begejstrede os med sin bundsolide basgengivelse og dynamik, men prisen er meget høj.

Nu kommer der en mere overkommelig version kaldet SL-1200GR, der ser ligesådan ud, men er lidt enklere bygget. Pladespilleren, der kan havne under 15.000 kroner (den anden koster 26.000), bruger en enkelt elektromotor med én rotor, mens den dyre udgave bruger to.

Den todelte tallerken er også enklere og lettere – 2,5 kg – og har fået aluminium i stedet for messing. Den samme er tonearmen, som har fået aluminiumrør i stedet for magnesium.

Pladespillerens mere simple konstruktion sparer vægt og penge, uden at lyden skulle være nævneværdigt dårligere, ifølge Technics.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Technics)

Den kommende forstærker Grand Class SU-G700 er også værd at nævne. Det er en 70 watt kraftig integreret stereoforstærker med analoge og digitale indgange. To optiske, to koaksiale og USB ind samt to analoge burde gøre forstærkeren fleksibel nok til de fleste.

Den ene analoge er også pladespillerindgang.

Technics oplyser, at forstærkeren er udstyret med LAPC-teknik (Load Adaptive Phase Calibration), som vi stiftede bekendtskab med i en tidligere test. LAPC skulle afbøde den negative virkning, som impedansvariationerne fra højttaleren har på forstærkeren.

annonce

Den har også JENO (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization), som skal holde jitter-støj på et minimum. Og en smart detalje: Forstærkerens digitale clock-generator – den, der styrer processoren – er batteridrevet!

annonce

Lad os afslutningsvis tilføje, at Technics også har nye højttalere på vej: Grand Class SB-G90. En slank, gulvstående model med to 16 cm bas-enheder med alu-membraner og en koaksial 16 cm mellemtone med en 25 mm diskant i midten.

Technics opgiver en sensationelt bred frekvensrespons på 27 Hz til 100 kHz. Ikke dårligt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Technics)

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disneys nye streaming-tjeneste er på vej til Danmark. Her er, hvad du kan forvente.
  R6-serien lover endnu bedre lyd gennem 112 ændringer.
  Fra i dag kan du tegne abonnement på Disney+ Danmark.
  Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.
  Sværvægtere går sammen om bedre billyd.
  Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!
  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.
  Logitechs nye rat og pedaler er som skabt til semiprofessionelle hjemme-racerkørere!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link