Technics skærer i prisen

forfatter

Det er ikke længe siden, vi testede Technics SL-1200G. Ikke DJ-udgaven, som de fleste kender fra 80’erne, men hi-fi-udgaven med langt mere avanceret teknik. Den begejstrede os med sin bundsolide basgengivelse og dynamik, men prisen er meget høj.

Nu kommer der en mere overkommelig version kaldet SL-1200GR, der ser ligesådan ud, men er lidt enklere bygget. Pladespilleren, der kan havne under 15.000 kroner (den anden koster 26.000), bruger en enkelt elektromotor med én rotor, mens den dyre udgave bruger to.

Den todelte tallerken er også enklere og lettere – 2,5 kg – og har fået aluminium i stedet for messing. Den samme er tonearmen, som har fået aluminiumrør i stedet for magnesium.

Pladespillerens mere simple konstruktion sparer vægt og penge, uden at lyden skulle være nævneværdigt dårligere, ifølge Technics.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Technics)

Den kommende forstærker Grand Class SU-G700 er også værd at nævne. Det er en 70 watt kraftig integreret stereoforstærker med analoge og digitale indgange. To optiske, to koaksiale og USB ind samt to analoge burde gøre forstærkeren fleksibel nok til de fleste.

Den ene analoge er også pladespillerindgang.

Technics oplyser, at forstærkeren er udstyret med LAPC-teknik (Load Adaptive Phase Calibration), som vi stiftede bekendtskab med i en tidligere test. LAPC skulle afbøde den negative virkning, som impedansvariationerne fra højttaleren har på forstærkeren.

Den har også JENO (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization), som skal holde jitter-støj på et minimum. Og en smart detalje: Forstærkerens digitale clock-generator – den, der styrer processoren – er batteridrevet!

Lad os afslutningsvis tilføje, at Technics også har nye højttalere på vej: Grand Class SB-G90. En slank, gulvstående model med to 16 cm bas-enheder med alu-membraner og en koaksial 16 cm mellemtone med en 25 mm diskant i midten.

Technics opgiver en sensationelt bred frekvensrespons på 27 Hz til 100 kHz. Ikke dårligt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Technics)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.