Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Surroundreceivere på budget

Med den nye X-serien vil Denon tilbyde øget brugervenlighed og bedre lyd.

Skrevet af / 10/04/2013 - 13:59
Surroundreceivere på budget

Til at begynde med er der tale om tre nye modeller i budgetklassen, nemlig AVR-X2000, AVR-X1000 og indstigningsmodellen AVR-X500.

X´et i modelbetegnelsen står ifølge Denon for Xcellent. Udmærket, med andre ord, både når man taler ydelse og brugervenlighed.

Overskuelig
Denon har til anledningen videreudviklet deres grafiske skærmmenu for enklere opsætning og bedre overskuelighed. Skrift med store bogstaver gør det desuden lettere at læse fra sofaen.

Første gang receiveren tilsluttes, bliver man mødt af en ny og opdateret opsætningsassistent, som tager dig gennem opsætningen trin for trin. Dette gør brugsanvisningen overflødig, skal man tro Denon.

Fjernbetjeningen er også forenklet, med diskrete knapper til kildevalg, som gør, at man slipper for at gå gennem menuen for at vælge signalkilde.

Indstigningsmodellen
AVR-X500 er en enkel receiver, men Denon lover god kvalitet, med diskret opbygget forstærkning til fem kanaler. HDMI-indgangen i front gør det nemt at tilslutte videokamera, smartphone eller tablet for at få video direkte op på tv-skærmen eller lærredet og samtidig lyd ud af lydanlægget.

Opgivet effekt er 140 watt pr. kanal.

Netværksreceivere
For netværksfunktionalitet må du investere i enten AVR-X1000 eller den dyrere X2000.

Begge har Apple AirPlay-funktionalitet, som gør, at de trådløst kan streame musik direkte fra en Apple-gadget eller fra iTunes på pc eller mac. Internetradio er også på plads, som giver adgang til flere tusinde digitale radiostationer og gør, at vi slipper for at bekymre os om, at det analoge FM-bånd vil blive slukket. Musiktjenesten Spotify er der også direkte adgang til. Ønsker du ikke at bruge fjernbetjeningen til at søge og bladre med, noget som kan være lidt tungt, så downloader du bare Denon Remote App til din smartphone eller tablet og styrer det hele derfra.

Denon Remote App forvandler også mobilen og tablet-computeren til en funktionel fjernbetjening af andre af receiverens funktioner.

DLNA 1.5-kompatibilitet gør, at receiveren også kan streame musik med gnidningsløs afspilning (gapless playback) direkte fra netværkstilsluttet harddisk, inklusiv filformater som højopløste FLAC og WAV. Ingen ord om Apple Lossless, AIFF eller AAC. Musikfiler kan også afspilles via USB-indgangen i front.

Kalibrering af fem højttalere eller mere er aldrig nemt, derfor er de fleste receivere i dag udstyret med automatisk kalibrering. I Denons tilfælde sker dette med velprøvede Audyssey MultEQ XT, som tilpasser lyden for op til otte siddepladser samtidig. Subwooferkanalen kalibreres også for bedste mulig klanglig tilpasning.

AVR-X1000 er en 5.1-receiver med diskrete forstærkere og er opgivet til at levere 145 watt pr. kanal, har 5 HDMI-indgange og 3D-kompatibilitet. AVR-X2000 er en 7.1 variant med 150 anførte watt pr. kanal. Denon hævder også at have lagt ekstra meget arbejde ind i lyddelen på sidstnævnte.

Alle modellerne levers i sort. Priserne bliver henholdsvis 2.298 kr. for X500, 2.998 kr. for X1000 og 4.498 kr. for X2000.

www.hifiklubben.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top