TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Surroundreceivere på budget

Med den nye X-serien vil Denon tilbyde øget brugervenlighed og bedre lyd.

forfatter
Publiceret 10/04/2013 - 13:59

Til at begynde med er der tale om tre nye modeller i budgetklassen, nemlig AVR-X2000, AVR-X1000 og indstigningsmodellen AVR-X500.

X´et i modelbetegnelsen står ifølge Denon for Xcellent. Udmærket, med andre ord, både når man taler ydelse og brugervenlighed.

Overskuelig
Denon har til anledningen videreudviklet deres grafiske skærmmenu for enklere opsætning og bedre overskuelighed. Skrift med store bogstaver gør det desuden lettere at læse fra sofaen.

Første gang receiveren tilsluttes, bliver man mødt af en ny og opdateret opsætningsassistent, som tager dig gennem opsætningen trin for trin. Dette gør brugsanvisningen overflødig, skal man tro Denon.

Fjernbetjeningen er også forenklet, med diskrete knapper til kildevalg, som gør, at man slipper for at gå gennem menuen for at vælge signalkilde.

Indstigningsmodellen
AVR-X500 er en enkel receiver, men Denon lover god kvalitet, med diskret opbygget forstærkning til fem kanaler. HDMI-indgangen i front gør det nemt at tilslutte videokamera, smartphone eller tablet for at få video direkte op på tv-skærmen eller lærredet og samtidig lyd ud af lydanlægget.

Opgivet effekt er 140 watt pr. kanal.

Netværksreceivere
For netværksfunktionalitet må du investere i enten AVR-X1000 eller den dyrere X2000.

Begge har Apple AirPlay-funktionalitet, som gør, at de trådløst kan streame musik direkte fra en Apple-gadget eller fra iTunes på pc eller mac. Internetradio er også på plads, som giver adgang til flere tusinde digitale radiostationer og gør, at vi slipper for at bekymre os om, at det analoge FM-bånd vil blive slukket. Musiktjenesten Spotify er der også direkte adgang til. Ønsker du ikke at bruge fjernbetjeningen til at søge og bladre med, noget som kan være lidt tungt, så downloader du bare Denon Remote App til din smartphone eller tablet og styrer det hele derfra.

Denon Remote App forvandler også mobilen og tablet-computeren til en funktionel fjernbetjening af andre af receiverens funktioner.

DLNA 1.5-kompatibilitet gør, at receiveren også kan streame musik med gnidningsløs afspilning (gapless playback) direkte fra netværkstilsluttet harddisk, inklusiv filformater som højopløste FLAC og WAV. Ingen ord om Apple Lossless, AIFF eller AAC. Musikfiler kan også afspilles via USB-indgangen i front.

Kalibrering af fem højttalere eller mere er aldrig nemt, derfor er de fleste receivere i dag udstyret med automatisk kalibrering. I Denons tilfælde sker dette med velprøvede Audyssey MultEQ XT, som tilpasser lyden for op til otte siddepladser samtidig. Subwooferkanalen kalibreres også for bedste mulig klanglig tilpasning.

AVR-X1000 er en 5.1-receiver med diskrete forstærkere og er opgivet til at levere 145 watt pr. kanal, har 5 HDMI-indgange og 3D-kompatibilitet. AVR-X2000 er en 7.1 variant med 150 anførte watt pr. kanal. Denon hævder også at have lagt ekstra meget arbejde ind i lyddelen på sidstnævnte.

Alle modellerne levers i sort. Priserne bliver henholdsvis 2.298 kr. for X500, 2.998 kr. for X1000 og 4.498 kr. for X2000.

www.hifiklubben.dk

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend