TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Surroundprocessor og forstærker fra Marantz

Marantz lancerer nye flagskibe til hjemmebiografen, nemlig 11.2.-processoren AV8801 og 7-kanals effektforstærkeren MM8077.

forfatter
Publiceret 18/12/2012 - 13:49

Den nye AV8801 er en 11.2-kanals forforstærker med seriøs high-end teknologi på indersiden. Herunder en godt dimensioneret ringkernetrafo samt en diskret op-amp-konstruktion med et stort antal JFET-transistorer. En teknologi Marantz kalder HDAM. Processoren har en 4K video passthrough, den slipper altså et HDMI-signal med 4K opløsning intakt igennem – det nye HD-format, med fire gange opløsningen fra ”Full-HD”. Selvfølgelig er den også kompatibel med 3D signaler.

Marantz AV8801 er en lækker og dyr surroundprocessor.

Processoren har hele tre HDMI-udgange, to af dem til hovedzonen, således at den for eksempel kan føre billedet til et tv eller en projektor i stuen, foruden yderligere til et tv i et andet rum. Musikelskere bør også mærke sig Apple AirPlay, som lader dig streame musik trådløst fra din iPhone, iPad, iPod Touch eller computer med iTunes. Processoren kan også streame musik direkte fra en netværksopkoblet harddisk (NAS) eller computer, den har indbygget Spotify, internetradio og den kan styres via en egen fjernbetjenings app til Apple- og Android mobiler og tablets.

Maranz ZV8801 har både balancerede og ubalancerede udgange til samtlige kanaler.

Seriøs processering og lyd
Dette er i og for sig ikke noget specielt, da selv billige surroundreceivere til 3-4.000 kroner nu også har det. Men AV8801 har selvfølgelig en langt bedre processering og lydkvalitet. Desuden kan den prale med 4-ports eternetswitch, således at flere produkter kan kobles til netværket. Desuden kan processoren spille flere formater som netværksafspiller, end vi er vant til fra receivere. WAV, FLAC (op til 24-bit/192kHz) og Apple Lossless er alle accepteret, og digitalkonverterne på indersiden er af høj kvalitet, med 32-bit/192kHz opløsning. Marantz har trukket det hele endnu længere ved at give plads til balancerede XLR-kredse til samtlige 11 kanaler! Foruden til begge subwooferkanaler! Processoren har desuden en balanceret stereo analog XLR-indgang, hvor du kan tilslutte din high-end cd-afspiller. Som en bonus er pladespillerindgangen også på plads.

Effektforstærkeren Marantz MM8077 byder på 7 x 150 watt og matcher AV8801 udseendemæssigt.

Effektforstærkeren
Effektforstærkeren MM8077 er en 7-kanals effektforstærker. Denne har nødvendigvis en endnu større ringkerne, da det er her kraftværket sidder – med 7 x 150 potente watt (8 ohm). Marantz har satset på strømforstærkning i stedet for spændingsforstærkning, noget som kan sørge for bedre båndbredde ved højere lydtryk end spændingsforstærkeren klarer. Strømforstærkning skal også have hurtigere transientrespons og dermed bedre dynamiske evner. Ulemper ved strømforstærkning kan være noget dårligere signal-/støjniveau, blandt andet som følge af mere varierende indgangsoffsetspænding.

Både balancerede og ubalancerede indgange er på plads.

MM8077 er udviklet for at give fleksibilitet til installatører såvel som stuebrugere. For eksempel kan man vælge mellem balanceret og ubalanceret signal individuelt for hver enkelt kanal.

Priser og tilgængelighed
Processoren AV8801 og effektforstærkeren MM8077 vil koste henholdsvis 28.000 og 18.000 kroner, når de kommer på markedet i slutningen af januar.

marantz.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend