Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Prof-projektor fra Optoma

Prof-projektoren ProScene EH7700 kendetegnes af høj lysstyrke og hele 360 graders monteringsfleksibilitet.

Skrevet af / 17/05/2013 - 16:38
Prof-projektor fra Optoma

Den nye Optoma ProScene EH7700 er en professionel installationsprojektor. Formålet kan være koncerter, indkøbscentre, udstillinger, auditorier osv. Opløsningen er af typen WUXGA, altså hele 1920 x 1200 pixels i billedforholdet 16:10.

Høj lysstyrke
Skal man projicere store billeder i indkøbscentre og udstillinger, hvor der er meget lys, behøver man en projektor med høj lysstyrke. Derfor er EH7700 specificeret til hele 7000 Lumen, som er omtrent tre gange højere end en almindelig hjemmebiografprojektor og dobbelt så meget som en typisk kontorprojektor. For at få det hen, har projektoren to lamper. For lavere strømforbrug og øget lampelevetid kan projektoren alternativt bruge én lampe ad gangen og veksle mellem de to med jævne mellemrum. Så går lysstyrken selvfølgelig også noget ned.

Udskiftelig optik
Optikken er udskiftelig, således at det står en frit for at vælge objektiv efter formålet. Fem forskellige asfæriske objektiver er tilgængelige. Desuden kan farvehjulet nemt udskiftes, uden at åbne låget på projektoren, og man kan vælge mellem to hjul. Standard farvehjul maksimerer lysstyrken, mens udvidet farvehjul giver bedre farvedybde og højere farvenøjagtighed.

24/7 og vedligeholdelsesfri
Projektoren, som er af typen DLP, er specificeret til at kunne stå tændt hele tiden, 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Den kan installeres i hvilken som helst vinkel over en fuld 360 graders akse. Om det er væg, tag eller gulv, der skal projiceres mod, spiller ingen rolle.

Da det er en DLP-projektor, har den ikke noget støvfilter, som skal vedligeholdes. Den er så godt som vedligeholdelsesfri, hvilket er vigtigt for sådanne installationer.

Motoriseret indstilling
Optoma EH7700 har motoriseret, optisk linsejustering, fokus og zoom, således at den kan installeres der, hvor man ønsker og efterfølgende styre den til et optimalt billede med fjernbetjeningen. Apropos fjernbetjening har OPtoma efter ønske fra brugerne inkluderet et kabel, så den pålideligt kan operere via professionelle styringssystemer.

Lysstyrketilpasning
Projektoren har fået to nye funktioner. Brightness Matching gør, at flere sammenkoblede projektorer nemt får samme lysstyrke ud, og samtidig har EH7700 et kraftigt 3D farvetilpasningssystem, som gør, at primær- og sekundærfarverne, foruden hvidniveau, kan justeres uafhængig for bedst mulig farvebalance.

Optoma har dedikeret support- og serviceafdelinger, som hjælper med installation og service af projektoren.

Pris
Da dette er en professionel installationsprojektor med serviceaftale, er prisen også derefter. Vi taler nærmere bestemt om 90.000 kroner.

www.optoma.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top