Hjemmebiograf

"Endelig" kommer Yamaha med en opgraderet version af sin populære surroundprocessor. Den nye CX-A5100 får objektbaseret 3D-lyd og meget mere!
Annonce
Annonce
forfatter

Yamahas bedste surround-forforstærker, CX-A5000, har været et hit, takket være høj lydkvalitet i både stereo og multikanalsammenhæng. Vores tester Geir Nordby sparede ikke på superlativerne, da han testede den sammen med Yamahas egen MX-A5000-effektforstærker i 2014. CX-A5000 havde så at sige alt, hvad man kunne ønske fra en surroundprocessor. Næsten. Det eneste, der har været påfaldende, er fraværet af støtte for de moderne objektbaserede lydformater Dolby Atmos og DTS: X med dedikerede højdekanaler.

Yamaha lavede godt nok en firmwareopdatering til en række af sine surroundreceivere i forbindelse med lanceringen af ​​Dolby Atmos, men CX-A5000 var ikke med, da den var bygget på en anden teknisk platform end de nyeste receivere.

Ud med det gamle, ind med det nye
Nu Yamaha har set deres snit til at lancere en helt ny, opgraderet version af den populære model, som er proppet med de nyeste finesser. Det nye flagskib hedder CX-A5100 og leverer surround sound i til op til 11 kanaler, med plads til 4 dedikerede Dolby Atmos/DTS: x højdekanaler (såkalt 7.1.4 opsætning). Yamaha-processoren er udstyret med den nyeste generation af YPAO RSC-rumkorrektion, imens arbejdet med at konvertere lyd fra digital til analog udføres af hele 11 stk ESS SABRE ES9016S DAC’er (1 per kanal).

Foto: Yamaha
Yamaha CX-A5100 får hele 12 balancerede XLR-udgange, herunder to subwooferudgange. Foto: Yamaha.

CX-A5100 understøtter også den nyeste HDMI-standard, 2.0A, hvilket betyder, at processoren kan håndtere 4K/Ultra HD-video i HDR-kvalitet. Hvis man kigger om på bagsiden, kan man også se, at Yamaha nu har tilføjet balancerede lydudgange for subwoofere. Sidst, men ikke mindst, er forforstærkeren udstyret med den nye MusicCast multiroom-platform, der giver mulighed for at overføre musik til trådløse højttalere. Indbygget Bluetooth, Airplay og Spotify Connect giver yderligere adgang til musik.

Alle disse funktioner og mere til ser vi frem til at teste yderligere, når vi får CX-A5100 op på testbænken i løbet af efteråret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.
TCL satser kraftigt på den nye MiniLED-teknologi med flere modeller på vej i 2021.
LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.