TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye æg-højttalere fra KEF

KEF erstatter sine populære, ægformede surroundhøjttalersæt. Først ude er 5.1-sættet E305.

forfatter
Publiceret 15/03/2013 - 12:03

Den populære KHT-serie fra KEF er nu historie, efter mange års popularitet på markedet. Nu kommer imidlertid den nye E-serie, som bærer klare lighedstræk med sine forgængere.

Det originale højttalersystem KHT 2005 blev lanceret helt tilbage i 2000 og holdt den gående helt til den endelige version KHT 2005.3 for nyligt blev afsluttet, sammen med resten af serien.

KEF har da også valgt at starte den nye E-serie med lanceringen af system E305, som bliver arvtageren til netop KHT 2005. Det drejer sig om fem satellithøjttalere i ovale kabinetter, vældig lig forgængerne. Foruden en aktiv subwoofer, selvfølgelig.

Subwooferen
Mens forgængeren var huset i et terningeformet kabinet, er subwooferen til E305 domeformet. Den kommer med et 8-tommers baselement på undersiden, der skal respondere helt ned til 33 Hz. E-1, som den hedder, drives af en forstærker på 250 watt i Klasse D. Det er 50 watt mere end KHT 2005 havde i sin seneste version. Indvendig har KEF desuden ladet sig inspirere af kabinetdesignet fra den glimrende minimonitor LS-50. Kabinettet er af typen lukket, som ofte giver en renere basgengivelse.

Højttalerne tager sig godt ud i sort.
Højttalerne tager sig godt ud i sort.

Højttalerne
Satellithøjttalerne er alle ens med mulighed for at kunne drejes sidelæns på beslaget. Praktisk til centerhøjttaleren. Højdeelementet er af typen koaksial, som KEF selv kalder Uni-Q. Dette betyder, at diskantelementet sidder i midten af mellemtonebassen, hvilket igen betyder, at den akustiske akse og dermed fasen bliver ens uanset siddevinkel i forhold til højttalerne. Dette skaber et meget distinkt lydbillede. Foran diskantelementet sidder en mandarinformet lydbølgespreder (waveguide), som skal give jævnere spredning og øget følsomhed. Altså højere lyd fra mindre forstærkerkraft.

Hvis du ønsker at udbygge systemet med flere højttalere, kan vi glæde dig med, at højttalerne i sættet også sælges løst.

KEF E305 lanceres i april, i farverne sort eller hvid. Vejledende pris i EU er 999 euro, vi håber, det betyder en dansk pris på lige under 10.000 kroner.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend