TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hjemmebiograf med Ultra HD opskalering

Sony lancerer nye anlæg, hvor nyheden er opskalering til Ultra HD billedopløsning.

forfatter
Publiceret 28/01/2013 - 14:38

Det måtte ske, at de billige Blu-ray anlæg nu giver opskalering til Ultra HD, eller 4K som det hedder i folkemunde. Mange er enige om, at opløsningen, som har 4 gange så mange pixels som Full HD, er fremtiden indenfor tv og projektorer, og modellerne er allerede begyndt at komme. Hvis Blu-ray afspillerne har opskalering til den nye opløsning, betyder det en 1:1 pixeladressering til tv´et eller projektoren, som så må have Ultra HD-opløsning.

Så spørgsmålet er: Har vi brug for det? Svaret er ganske enkelt nej. I hvert fald ikke med UHD-skærmene og projektorerne, som findes på markedet nu. Disse er i 100.000 kroners klassen og har selvfølgelig den ypperste indmad. Dette indebærer også opskalering fra lavopløste kilder til UHD, ellers ville man nemlig bare se et ganske lille billede midt på skærmen. Og der er ingen grund til at tro, at de billige alt-i-et system gør dette job bedre end disse.

Men, ok, vi tager det med også. Sonys nye 2013-modeller af hjemmebiografanlæg og soundbars har opskalering til UHD, eller 4K, som Sony kalder det.

Bedre lyd med nanomaterialer
Endnu vigtigere, og faktisk med praktisk betydning, er det, at Sony også lover bedre og klarere lyd, med brug af det Sony kalder Magnetic Fluid Speaker-teknologi. Her bruges en avanceret magnetisk væske (ferrofluid), som er en løsning af magnetiserbare nanopartikler, udviklet af NASA til deres rumfartsprogram. Fede sager, som skal give renere lyd – også ved højt lydniveau.

På de nyeste surroundanlæg er baghøjttalerne trådløse, således at man slipper for ledninger på tværs over gulvet.

Lydmodi
Flere lydmodi er tilgængelig, herunder Football Mode, som Sony lover genskaber lyden fra fodboldstadions. De har lavet målinger på en brasiliansk fodboldstadion og brugt disse til at lave en processeringsalgoritme, som skal genskabe klangen i stuen.

NFC
Brugere af Android-mobiler og tablets kan også glæde sig over, at anlæggene er NFC-kompatible. Det betyder, at du kan starte med en sang på mobilen eller tablet´en og bare holde den bærbare enhed ind til lydanlægget. Hermed flyttes lyden fra musikken på den mobile enhed over til anlægget, via Bluetooth.

Soundbaren Sony HAT-CT660.
Soundbaren Sony HAT-CT660.

De nye anlæg er tilgængelige fra maj 2013. Priserne på anlæggene rangerer fra vejledende 1.800 til 7.600 kroner. Soundbaren HT-CT660 vil koster 3.500 kroner.

www.sony.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend