Projektor

BenQ's nye GS1-projektor er let nok til have den med på campingturen, og robust nok til at blive brugt udendørs i regnvejr.
forfatter

Ferietid er familietid. Og den kan for eksempel bruges på en campingtur. Men hvad laver man, når dagens seværdigheder er besøgt, og alle fjerboldene er blevet skudt væk? Hvis du ikke gider bruge alle ferieaftenerne på kortspil, har BenQ et forslag: Se en film i den medbragte hjemmebiograf!

Med det sammenfoldelige lærred kan man få en 60" skærm i campingvognen - eller i teltet. Foto: BenQ
Med det sammenfoldelige lærred kan man få en 60″ skærm i campingvognen – eller i teltet. Foto: BenQ

BenQ GS1 er en videoprojektor i miniformat, som er kompakt og let nok til, at den kan være i feriebagagen. Projektoren vejer 970 gram med batteri, der rækker til tre times film. Projektoren er LED-baseret, hvilket dels betyder lavt strømforbrug, dels en levetid på “pæren” på op til 30.000 timer.

Der er indbygget højttaler, men projektoren kan også streame lyden til en ekstern Bluetooth-højttaler. Videosignalet kan komme fra enten HDMI, wi-fi, USB eller et micro-SD-kort.

Filmhygge ved lejrbålet
Biografoplevelser i den frie natur er en tanke, man lige skal vænne sig til. Men på den anden side kan popcorn godt poppes over et lejrbål. Mere realistisk er det dog nok at brug den i villateltet eller campingvognen, hvor et ekstra kg bagage ikke er noget problem, men hvor der stadig ikke er plads til en stor, fastmonteret skærm.

Vi fik projektoren præsenteret, både i en autocamper og i en (indendørs) teltlejr. Med 300 lumen lysstyrke skal man undgå sol, men det behøver ikke at være helt mørkt for at få et brugbart billede.

Hvordan den lillebitte projektor klarer sig i praksis, vil en felttest vise. Vi har bestilt et eksemplar til test.

Fakta – BenQ SG1
Opløsning: 1.280 x 720
Lysstyrke: 300 ANSI Lumen
Kontrast: 100.00:1
Billedstørrelse: 30″-200″
Indgange: HDMI, USB 2.0, USB 2.0, micro-SD, Wi-Fi
Udgange: Audio out (3,5 mm stereo-minijack), Bluetooth 4.0
Filformater: AVI, DIVX, MPG, JPG, BMP, SRT, SMI, MP3, AAC, WAV, PDF, PPT, XLS, DOC
Stænkttæt
Dimensioner (BxHxD): 14,6 x 13,9 x 6,6 cm inkl batteripakke, 970 g

Med det medfølgende gummiovertræk bliver projektoren stænktæt. Foto: BenQ
Med det medfølgende gummiovertræk bliver projektoren stænktæt. Foto: BenQ

BenQ GS1 kommer til salg i tredje kvartal. Prisen bliver EUR 599 for projektoren alene eller EUR 649 inklusiv et sammenfoldeligt projektionslærred på 60″.

BenQ GS1 blev præsenteret ved en campingmesse i Bad Griesbach i Tyskland. Turen og opholdet var betalt af BenQ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.