TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Et monster til hjemmebiografen

Denons flagskibsreceiver AVR-4520 kan være svaret på vores vildeste hjemmebiograf-fantasier!

forfatter
Publiceret 21/09/2012 - 14:08

Når det kommer til at drive alle højttalerne i hjemmebiografen, kan man ligesom aldrig få nok kraft, og lyden er aldrig for ren. Der skal meget til at holde styr på fem, syv eller til og med ni højttalere, når eksplosionerne brager allermest. Samtidig skal det hele håndteres så nuanceret, at dialogerne lyder så troværdige, at det føles som om skuespillerne står i samme rum som én selv. Og et forsigtigt vindpust skal næsten kunne føles i nakken. Kun de bedste forstærkere formår dette, og Denon kan nu præsentere AVR-4520.

Den nye receiver er i den tunge klasse, med 9 x 150 watt. I kombination med en separat effektforstærker kan den indbyggede processor håndtere et 11.2-kanals system. Det betyder to subwoofere, samt højde- og bredde-højttalere.

Kompromisløs
Skal man tro Hi-Fi klubben, er der ikke indgået nogen kompromisser i udviklingen af AVR-4520. Alle effektforstærkertrinene er separate, diskrete monoblokke. Et kredsløb kaldet D.D.S.C.-HD32 (Dynamic Discrete Surround Circuit) indebærer, at alle elementerne i surroundprocesseringen er optimeret gennem udvalgte, højkvalitets diskrete komponenter, inkluderet separate A/D- og D/A-konvertere, med sofistikeret 32-bits DSP surroundkodning. Sammen med den nye Blu-ray afspiller DBT-3313 forbedrer receiveren lydsignalet fra HDMI-overførsel ved at re-clocke det gennem Denon Link. HDMI-standarden har nemlig ingen egen clock til lydsignalet, men synkroniserer dette i stedet til videoclocken. Videoclocken går på en frekvens, som ikke er kompatibel med nogen af de sædvanlige lydopløsninger, hvilket ellers forårsager en god del jitter. AVR-4520 har sin egen lydclock, som dikterer HDMI-signalet via et ekstra Denon Link-kabel.

iPod
AVR-4520 giver også iPod-musikken en reelt løft, både via AirPlay og via USB-indgangen på fronten. Lydoverførslen sker helt digitalt, hvilket giver fuldt udbytte af den avancerede signalbehandling i AVR-4520, inkluderet 32-bit opsampling, og hvis du ønsker det, Denons egen Compressed Audio Restorer-funktion. Denne forsøger at gætte sig til informationen, som er blevet borte i komprimeringen af MP3- og AAC-filer. Vi har til gode at høre en sådan kreds, som gør noget særligt i stedet for bare at skrue op for bassen og pænt runde diskanten af, men det bliver spændende at høre, hvad Denon kan præstere på dette punkt med AVR-4520. Direct Play er også tilgængelig, hvilket indebærer at du tilslutter en USB-kabel og trykker på iPod Play-knappen på receiveren eller fjernbetjeningen, og du er i gang. En indgang til en af Denons iPod-docks er også tilgængelig.

Avanceret
Blandt de nyeste avancerede funktioner findes surroundlydindstillingerne DTS NEO:X, Audyssey DSX og Audysseys mest avancerede rumkorrektion, MultEQ-32XT. Receiveren kan desuden kalibreres med Audyssey Pro, hvis du ønsker det. Netværksfunktion med streaming, internetradio og Spotify er også bygget ind, og via Denons Remote App kan både receiver og Blu-ray afspilleren DBT-3313 styres fra din smartphone eller tablet (iOS/Android).

AVR-4520 kommer på hylderne omkring 1. november.

Prisen er efter forholdene slet ikke så slem: 18.999 kroner.

7 HDMI-indgange og 2 -udgange, samt udgange for to helt separate subwoofere er blandt stikkene på bagsiden. Jamen, hvad er det? Er det ikke også en pladespillerindgang?!

Specielle fordele (ifølge Hi-Fi Klubben)
+ 9 forstærkerkanaler
+ Effektdelen er bygget op med monoblokker
+ Audiofil konstruktion med D.D.S.C.-HD32 kredsløb
+ 32-bit opsampling, AL32 Processing i alle kanaler
+ 11.2-kanals pre-out
+ Mulighed for individuel kalibrering/rumkorrektion af to subwoofere
+ 2 USB-indgange (front/bag)
+ Ethernet-switch med fire tilslutninger
+ Audyssey MultEQ-XT32 digital rumkorrektion
+ DTS Neo:X / Audyssey DSX / Dolby PLIIz
+ Denon Link HD og Hybrid PLL Jitter Reducer
+ Aluminiumsfront og stort display
+ HDMI Sone 2 og to samtidige HDMI-udgange
+ 11 sæt højttalerterminaler
+ Avanceret grafisk brugerflade
+ Indbygget netværksfunktion med AirPlay og Spotify
+ Støtter FLAC/FLAC HD via netværk og USB
+ Kan app-fjernbetjenes via Denon Remote App (iOS/Android)
+ HDMI-indgang på fronten
+ Indbygget pladespillerindgang (MM)
+ Støtter 4k-billeder
Specielle begrænsninger (ifølge Hi-Fi klubben)
– Tilslutning til hjemmenetværket skal ske via kabel (LAN)
– Nogle løsninger med separat processor/effektforstærker kan give dig endnu større fleksibilitet og kraft

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend