Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Denon-receivere med mange features til rimelig pris

Denons tre nye receivere, AVR-S770H, AVR-S670H og AVC-S670H, giver adgang til høj opløsning og de nyeste lydstandarder uden at sprænge banken.

Skrevet af / 27/07/2023 - 14:30
Denon-receivere med mange features til rimelig pris

Er den nu fremtidsssikret?

Selv om det i dag er stort set umuligt at finde videoindhold i 8K-opløsning, og der ikke er nogen umiddelbar udsigt til, at de store streamingtjenester begynder at understøtte det, så kan tvivlen alligevel nage, når man står overfor at skifte hjemmebioreceiveren ud. Bliver den mon pludselig forældet?

Den bekymring skal ikke forhindre potentielle hjemmebiografejere i at købe en af Denons nye receivere. Firmaet har netop præsenteret tre nye modeller, AVR-S770H, AVR-S670H og AVC-S670H. Og alle understøtter video i 8K-opløsning.

Det, der gør de tre nye modeller interessante, er dog ikke 8K-muligheden i sig selv, men prisen. Vi har ikke fået danske priser endnu, men den mest avancerede model, AVR-S770H, koster EUR 779, hvilket burde betyde, at den vil kunne købes til mindre end 6.000 danske kroner.

Læs også Denon har overgået sig selv Netop som du tror, Denon ikke kan gøre det bedre, kommer den 15-kanals AVC-A1H og gør fordommene til skamme.

Til den pris får man en 7.2-kanals receiver med Dolby Atmos, DTS:X og højtopløst surroundlyd med Dolby TrueHD og DTS HD Master Audio.

De to mindre modeller, AVR-S670H og AVC-S670H, må nøjes med 5.2-kanaler, og ingen Dolby Atmos. Forskellen på de to er i øvrigt, AVR-S670H er en klassisk AV-receiver med indbygget FM-radio, mens AVC-S670H er en ren forstærker uden analog radiomodtagelse. Og da alle tre har indbygget HEOS med mulighed for streaming fra alle streamingtjenester og multirum, vil den analoge radiomodtagelse næppe blive brugt. AVR-S670H koster EUR 679 (ca. 5.100 kroner), og AVC-670H koster EUR 629 (ca. 4.700 kroner). Altså under en tiendedel af Denons monstrøse magtdemonstration af en hjemmebioforstærker, AVC-A1H.

High--Denon_avr_S670H_e2_e1c_studioR High--Denon_avc_S670H_e2_e1c_studioR High--Denon_avr_S770H_e2_e1c_studioR
<
>
Denon AVC-S670H er en ren 5.2-kanalers forstærker med 8K-video. (Foto: Denon)

Udgangseffekten på alle modeller er opgivet til 145W pr. kanal. Og selv om det er “hjemmebio-watt,” målt i 6 ohm og med kun én kanal ad gangen, så burde det alt i alt være rigeligt til de fleste stuer.

Som de nørder vi er, hilser vi enhver teknologisk udvikling velkommen. Spørgsmålet bliver dog, om folk, der inden for de nærmeste år investerer i 8K-TV til hjemmebiografen – og de vil stadig være dyre – vil nøjes med 5.2 kanaler og ingen Dolby Atmos?

Vores gæt er, at 8K-kompatibiliteten vil være en tryghedskabende feature, der hos de allerflerste aldrig vil blive udnyttet. Men hvis det er, hvad der skal til for at få investeret i ordentlig lyd til filmene, er det på den anden side heller ikke dårligt.

Denon AVC-S670H lover 8K-mulighed til rekordlav pris. (Foto: Denon)
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Scroll to Top