Streaming

Gratis VPN-tjeneste gør det muligt for andre at bruge din forbindelse til svindel og hacking. OPDATERET
Annonce
Annonce
forfatter

Vi har alle oplevet, at videoer ikke kan afspilles, fordi man af rettighedsmæssige grunde kun kan vise dem i nogle lande. Eller tv-serie på streamingtjenester som Netflix er kun tilgængelige i andre lande. En måde at komme omkring dette er at bruge proxy- eller VPN-tjenester, der får det til at se ud som om, du surfer fra et andet land.

Youtube-Country-Restriction

For bare et år siden anbefalede mange, at man brugte tjenesten Hola til at omgå landebegrænsningen, da den var gratis og let. Man skulle blot installere en plugin til sin browser og klikke på en knap, når man ønskede at foregive at komme fra for eksempel USA.

Med tiden har det dog vist sig, at Hola indeholdt flere “funktioner”, som der ikke blev nævnt noget om. Det viser sig blandt andet, måden, hvorpå landeskiftet fungerede var, at man låner forbindelsen fra en anden i det pågældende land, der også har den gratis version af Hola installeret. Problemet med dette er, at hvis nogen via din forbindelse gør noget ulovligt, bliver det din dør, politiet vil banke på!

Det viser sig også, at ejerne af Hola har et andet selskab kaldet Luminati(!). Deres mission er at sælge din båndbredde til andre uden at informere dig om det. For nylig købte en person således en masse båndbredde og brugte den til at udføre et DDOS-angreb på webstedet 8chan.

Annonce

“Det var ikke med vilje!”
Hvis du på nettet får noget, der er gratis, er der god grund til at være skeptisk. For så er det ofte dig selv, der er det produkt, som virksomheden lever af. Siden vi skrev nyheden, er vi dog blevet gjort opmærksomme på et blogindlæg fra Hola, hvor de erkender fejlen, men afviser, at det er sket med overlæg. De arbejder angiveligt nu på at lukke hullet for at forhindre, at noget lignende sker en anden gang. Læs blogindlægget her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

Denne drone filmer i 4K under vand.
Takeoff for Sonys droneprojekt.
Man skal fremover registrere sig som dronefører og tage en prøve for at få et “dronekørekort”.
Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs vil Sennheiser lave hørepropper, der er perfekt tilpasset brugerens ører.
ID.5 bliver en coupéversion af den elektriske familie-SUV ID.4.
Avancerede træningsfunktioner og bedre styr på præstationerne.
Ifølge Discogs er der blevet handlet 12 millioner vinylplader i 2020. Det er 40 procent mere end i 2019! CD-salget er øget tilsvarende.