Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sikkerhedshuller i Hola

Gratis VPN-tjeneste gør det muligt for andre at bruge din forbindelse til svindel og hacking. OPDATERET

Skrevet af / 08/06/2015 - 11:44
Sikkerhedshuller i Hola

Vi har alle oplevet, at videoer ikke kan afspilles, fordi man af rettighedsmæssige grunde kun kan vise dem i nogle lande. Eller tv-serie på streamingtjenester som Netflix er kun tilgængelige i andre lande. En måde at komme omkring dette er at bruge proxy- eller VPN-tjenester, der får det til at se ud som om, du surfer fra et andet land.

Youtube-Country-Restriction

For bare et år siden anbefalede mange, at man brugte tjenesten Hola til at omgå landebegrænsningen, da den var gratis og let. Man skulle blot installere en plugin til sin browser og klikke på en knap, når man ønskede at foregive at komme fra for eksempel USA.

Med tiden har det dog vist sig, at Hola indeholdt flere “funktioner”, som der ikke blev nævnt noget om. Det viser sig blandt andet, måden, hvorpå landeskiftet fungerede var, at man låner forbindelsen fra en anden i det pågældende land, der også har den gratis version af Hola installeret. Problemet med dette er, at hvis nogen via din forbindelse gør noget ulovligt, bliver det din dør, politiet vil banke på!

Det viser sig også, at ejerne af Hola har et andet selskab kaldet Luminati(!). Deres mission er at sælge din båndbredde til andre uden at informere dig om det. For nylig købte en person således en masse båndbredde og brugte den til at udføre et DDOS-angreb på webstedet 8chan.

“Det var ikke med vilje!”
Hvis du på nettet får noget, der er gratis, er der god grund til at være skeptisk. For så er det ofte dig selv, der er det produkt, som virksomheden lever af. Siden vi skrev nyheden, er vi dog blevet gjort opmærksomme på et blogindlæg fra Hola, hvor de erkender fejlen, men afviser, at det er sket med overlæg. De arbejder angiveligt nu på at lukke hullet for at forhindre, at noget lignende sker en anden gang. Læs blogindlægget her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top