TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

HIGH-END HOVEDTELEFONER FRA T+A

T+A Solitaire P-SE er billigere end de oprindelige Solitaire P, men er stadig high-end ind til benet.

Den tyske hi-fi-producent T+A lancerede deres allerførste hovedtelefonmodel i januar 2020 – Solitaire P. Et par planetariske magnetiske hovedtelefoner til omkring 40.000 kroner!

De første hovedtelefoner fra T+A Prisen er ikke det eneste, der er heftigt.

PLANMAGNETISKE HOVEDTELEFONER

Planetariske magnetiske hovedtelefoner er ikke som dynamiske hovedtelefoner, heller ikke elektrostatiske. I stedet er de en slags mellemting mellem de to principper. Ligesom elektrostater har planmagneter et tyndt ark vibrerende plastfilm, der hænger mellem to metalplader. Forskellen er, at mens elektrostater sender strøm gennem disse, har planmagneter to magneter i modfase.

Fordelen i forhold til elektrostater er, at de ikke kræver ekstern strøm og dermed fungerer med en almindelig hovedtelefonforstærker.

T+A Solitaire P-SE har planmagnetiske drivere. (Foto: T+A)

FORENKLEDE SOLITAIRE P

De nye Solitaire P-SE er bygget over samme læst som originalen, men i stedet for at bruge dele fræset ud af kraftige blokke af aluminium er man med SE-versionen landet på syntetiske materialer. Det holder produktionsomkostningerne nede og reducerer vægten. Det sidste er ekstra rart i betragtning af, at de originale Solitaire P vejer 530 gram uden kabel!

Driverne er nye siden sidst. TPM 2500, som de hedder, er baseret på Solitaire P’s dyrere TPM 3100-transducere. Bl.a. med en særlig magnetkonstruktion, hvor magnetfeltet er meget jævnt fordelt, så man kan holde antallet af magnetiske komponenter på et minimum. Og dermed både spare vægt og øge effektiviteten. Forskellen ligger i en ny membran og filterkonstruktion, som er noget enklere på Solitaire P-SE.

HÅNDLAVEDE

Hvert par hovedtelefoner er håndlavet i Herford i Tyskland og kommer i mat sort udførelse.

Prisen på T+A Solitaire P-SE skulle være omkring 40 procent lavere end de originale Solitaire P, hvilket burde betyde en dansk pris på omkring 24.000 kroner.

Mere info: ta-hifi.de

 

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.