Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Yamaha HA-L7A hovedtelefonforstærker

Skabt specielt til hovedtelefoner i high-end-klassen.

Skrevet af / 29/09/2023 - 13:01
Yamaha HA-L7A hovedtelefonforstærker

Denne er en gammel kending, som vi mødte for første gang på high-end-messen i München i maj. På det tidspunkt var det endnu uklart, hvornår den ville blive lanceret, og hvad prisen ville være, men nu ved vi begge dele.

Hovedtelefonforstærkeren HA-L7A blev født i 2019, da Yamahas ingeniører begyndte udviklingen af high-end hovedtelefonerne YH-5000SE. Hovedtelefonerne fik førsteprioritet og blev lanceret – og testet – for et halvt år siden, og nu er turen kommet til HA-L7A.

Læs også Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen Yamaha dypper nu og da tæerne i 'high end'-vandet. Men mega-seje hovedtelefoner er noget, de kaster sig ud i med hud og hår.

Som vi også har hørt sammen med hovedtelefonerne YH-5000SE. De tre musikstykker, vi lyttede til, demonstrerede hvor stor indflydelse en seriøs hovedtelefonforstærker kan have på hovedtelefoner i klasse med YH-5000SE.

HA-L7A bygger på samme teknologi som Yamahas high-end-forstærkere, med andre ord med balanceret signalføring, massive ringkernetransformatorer – en til signal og en til forstærkerleddet.

Læs også Sublim Yamaha-forstærker Den store Yamaha-forstærker stiller musikken i et flatterende lys, men kan også være brutalt ærlig.

Transformatorerne holder til i venstre side, mens signalbehandling og forstærkning foregår i højre side. HA-L7A har USB-indgang, optisk og koaksial digital indgang, et par analoge indgange og både balancerede og ubalancerede udgange.

Foto: Lasse Svendsen

Den digitale signalbehandling leveres af en otte-kanals ESS 9038PRO D/A-konverter. Den understøtter PCM op til 384 kHz / 32bit og DSD 11,2 MHz.

Foran er der en balanceret XLR, en 4,4 mm balanceret og en almindelig 6,3 mm udgang. Effekten er angivet til 1.000 mW pr. kanal 32 Ohm, og på toppen er der to potmetere til justering af volumen og lydbillede. Det ene potmeter bruger nemlig et apodiseringsfilter, som man kan justere lydbilledet med, og så ændrer DSP’en i forstærkeren lydbilledets karakter. Det virker faktisk, og nogle gange er det ligefrem en fordel at have den mulighed.

Foto: Yamaha

Yamaha HA-L7A kommer i handelen i november, og den præcise pris er ikke kendt, men den forventes at lande på omkring 4.000 euro.

Foto: Yamaha
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top