Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

wallywhy200 med lyd fra McIntosh og Sonus faber

Har du en stor nok yacht, er der plads til god lyd.

Skrevet af / 29/03/2023 - 16:50
wallywhy200 med lyd fra McIntosh og Sonus faber

De færreste tænker over, at yacht hi-fi faktisk er et begreb. Som altid drejer det sig om skræddersyede løsninger, der er lavet efter kundens ønsker. I dette segment lader man sig ikke nøjes med en marin CD-receiver og et par stænksikre indbygningshøjttalere.

Det italienske firma Wally bygger yachter på bestilling, og wallywhy200 er naturligvis udstyret med den ultimative luksus fra for til agter. Her kan en yacht nu for første gang leveres med lyd fra Sonus faber og McIntosh.

Marchfart på 20 knob. (Foto: Gilles Martin-Raget)

Den 89 fod lange wallywhy200 drives fremover af Volvo Penta-motorer med IPS-drev og op til 1.000 hk, og der er plads til 20 personer ombord. De kan nyde hummer og champagne til lyden af Sonus fabers indbyggede højttalere, drevet af flere hundrede watt effekt fra McIntosh-forstærkere skjult i indretningen.

Sonus faber-højttalere indfældet i væggene på hoveddækket. (Foto: Gilles Martin-Raget)

I salonen på hoveddækket er der indfældet højttalere fra Sonus fabers Palladio-serie af indbygningshøjttalere. To er indfældet i hver sit hjørne af salonen, fire trevejs Palladio PC683-højttalere er skjult i loftet, og fire subwoofere med 10- og 12-tommers enheder er integreret i indretningen.

En McIntosh MX170 processor styrer en tokanals MC312 og en femkanals MC255 effektforstærker og giver kunden valget mellem stereo- eller heftig surroundlyd.

Det øvre dæk har også bedre lyd, end man sædvanligvis finder på en yacht.

Flot håndværk, læg mærke til subwooferen i forgrunden. (Foto: Gilles Martin-Raget)

Her styres lyden af McIntosh MX123-processoren, der er forbundet til en MI347 effektforstærker med syv kanaler, som driver fem Palladio PC662 lofthøjttalere og en 12″ Sonus faber subwoofer.

Også yachtens hovedkahyt, Master Cabin, er selvfølgelig veludstyret. Her finder man det samme ret heftige system som på øvre dæk.

Det er selvsagt mere end bare et anlæg, man finder om bord her. Foto: Gilles Martin-Raget

Hvor lyden kommer fra i de andre kahytter vides ikke. Yachten har fire kahytter og fire badeværelser, plus to bade til besætningsmedlemmene, og gæstekahytterne er formentlig udstyret med mere end blot en Tivoli-radio. Ellers ville nedturen fra anlægget på hoveddækket være uudholdelig.

wallywhy2001012ph-gilles-martinraget wallywhy2000983ph-gilles-martinraget wallywhy200_5_sonus-faber-5 64816
<
>
Man må antage, at anlægget bidrager til stemningen om bord. (Foto: Gilles Martin-Raget)

Læs også:

High Premium Sonus faber Sound System i Maserati GranTurismo

Skræddersyet anlæg på 1.195 watt med 19 højttalere.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top