TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.

forfatter
Publiceret 17/11/2021 - 13:05
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt sine kunder at lytte musik i CD-kvalitet. Det har de hidtil taget sig godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner om måneden, imens standardabonnementet til 99 kroner kun har tilbud musik i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkunderne imidlertid opgraderet lydkvaliteten til fuld CD-kvalitet for de samme 99 kroner månedeligt som hidtil. Dermed er Tidal klar til den priskrig på hi-fi-streaming, som er gået i gang hos de fleste streamingtjenster. Tidal Premium skifter dermed navn til Tidal HiFi.

Atmos og Sony 360

De nuværende HiFi-kunder får også opgraderet deres abonnement under navnet Tidal HiFi Plus. Det sker med, hvad Tidal kalder “Innovative Audio Formats.” Ud over den såkaldte Master-kvalitet i form af HD-lyd i MQA-formatet, som man hidtil har kunnet lytte til, får brugerne fremover også adgang til rumligt kodet lyd i formaterne Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheden på Tidal HiFi Plus bliver “op til 9.216 kbps. Prisen bliver fortsat 199 kroner om måneden.

Der følger også en række “blødere” fordele med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Således får de musikere, som den enkelte bruger spiller mest, en større del af kagen, når der skal udbetales royalties. Man vil endda kunne følge, hvordan ens egne lyttevaner påvirker yndlingskunstnerne. Og naturligvis dele sin gode samvittighed på sociale medier.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

En kommentar til “Tidal går all-in på Hi-Fi”

  1. Nu har jeg brugt qobuz siden 2/2 2022,og syntes, det er alt for besværligt at bruge. Har været i Tidal først, hvor alting var meget nemmere at bruge, går tilbage til tidal igen.

    Svar

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede