TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.

forfatter
Publiceret 17/11/2021 - 13:05
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt sine kunder at lytte musik i CD-kvalitet. Det har de hidtil taget sig godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner om måneden, imens standardabonnementet til 99 kroner kun har tilbud musik i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkunderne imidlertid opgraderet lydkvaliteten til fuld CD-kvalitet for de samme 99 kroner månedeligt som hidtil. Dermed er Tidal klar til den priskrig på hi-fi-streaming, som er gået i gang hos de fleste streamingtjenster. Tidal Premium skifter dermed navn til Tidal HiFi.

Atmos og Sony 360

De nuværende HiFi-kunder får også opgraderet deres abonnement under navnet Tidal HiFi Plus. Det sker med, hvad Tidal kalder “Innovative Audio Formats.” Ud over den såkaldte Master-kvalitet i form af HD-lyd i MQA-formatet, som man hidtil har kunnet lytte til, får brugerne fremover også adgang til rumligt kodet lyd i formaterne Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheden på Tidal HiFi Plus bliver “op til 9.216 kbps. Prisen bliver fortsat 199 kroner om måneden.

Der følger også en række “blødere” fordele med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Således får de musikere, som den enkelte bruger spiller mest, en større del af kagen, når der skal udbetales royalties. Man vil endda kunne følge, hvordan ens egne lyttevaner påvirker yndlingskunstnerne. Og naturligvis dele sin gode samvittighed på sociale medier.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nu har jeg brugt qobuz siden 2/2 2022,og syntes, det er alt for besværligt at bruge. Har været i Tidal først, hvor alting var meget nemmere at bruge, går tilbage til tidal igen.

Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på high end-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend