Nyhed

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.
forfatter
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt sine kunder at lytte musik i CD-kvalitet. Det har de hidtil taget sig godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner om måneden, imens standardabonnementet til 99 kroner kun har tilbud musik i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkunderne imidlertid opgraderet lydkvaliteten til fuld CD-kvalitet for de samme 99 kroner månedeligt som hidtil. Dermed er Tidal klar til den priskrig på hi-fi-streaming, som er gået i gang hos de fleste streamingtjenster. Tidal Premium skifter dermed navn til Tidal HiFi.

Atmos og Sony 360

De nuværende HiFi-kunder får også opgraderet deres abonnement under navnet Tidal HiFi Plus. Det sker med, hvad Tidal kalder “Innovative Audio Formats.” Ud over den såkaldte Master-kvalitet i form af HD-lyd i MQA-formatet, som man hidtil har kunnet lytte til, får brugerne fremover også adgang til rumligt kodet lyd i formaterne Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheden på Tidal HiFi Plus bliver “op til 9.216 kbps. Prisen bliver fortsat 199 kroner om måneden.

Der følger også en række “blødere” fordele med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Således får de musikere, som den enkelte bruger spiller mest, en større del af kagen, når der skal udbetales royalties. Man vil endda kunne følge, hvordan ens egne lyttevaner påvirker yndlingskunstnerne. Og naturligvis dele sin gode samvittighed på sociale medier.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.