Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.

Skrevet af / 17/11/2021 - 13:05
Tidal går all-in på Hi-Fi
comment Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt sine kunder at lytte musik i CD-kvalitet. Det har de hidtil taget sig godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner om måneden, imens standardabonnementet til 99 kroner kun har tilbud musik i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkunderne imidlertid opgraderet lydkvaliteten til fuld CD-kvalitet for de samme 99 kroner månedeligt som hidtil. Dermed er Tidal klar til den priskrig på hi-fi-streaming, som er gået i gang hos de fleste streamingtjenster. Tidal Premium skifter dermed navn til Tidal HiFi.

Atmos og Sony 360

De nuværende HiFi-kunder får også opgraderet deres abonnement under navnet Tidal HiFi Plus. Det sker med, hvad Tidal kalder “Innovative Audio Formats.” Ud over den såkaldte Master-kvalitet i form af HD-lyd i MQA-formatet, som man hidtil har kunnet lytte til, får brugerne fremover også adgang til rumligt kodet lyd i formaterne Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheden på Tidal HiFi Plus bliver “op til 9.216 kbps. Prisen bliver fortsat 199 kroner om måneden.

Der følger også en række “blødere” fordele med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Således får de musikere, som den enkelte bruger spiller mest, en større del af kagen, når der skal udbetales royalties. Man vil endda kunne følge, hvordan ens egne lyttevaner påvirker yndlingskunstnerne. Og naturligvis dele sin gode samvittighed på sociale medier.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

1 kommentar til “Tidal går all-in på Hi-Fi”

 1. Hans Nielsen

  Nu har jeg brugt qobuz siden 2/2 2022,og syntes, det er alt for besværligt at bruge. Har været i Tidal først, hvor alting var meget nemmere at bruge, går tilbage til tidal igen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

Vild, vildere, Goldmund

0
Scroll to Top