TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

WiMP Hi-Fi kommer!

Endelig! Med WiMP Hi-Fi får vi musikstreaming i cd-kvalitet.

forfatter
Publiceret 11/06/2013 - 10:18

Til sommer lancerer WiMP deres nye tilbud til alle, som er optaget af lydkvalitet – nemlig WiMP Hi-Fi. Vi taler streaming i tabsfri cd-kvalitet (FLAC), så nu kan audiofile for alvor tage streaming i brug i stuen! Vi har fået at vide, at tjenesten kommer til august, men tidspunktet er ikke officielt bekræftet.

Omkring dobbelt pris
Prisen vil ligge på omkring det dobbelt af nuværende WiMP Premium, som koster 99 kroner om måneden. Produktet vil foreløbig blive tilgængeligt på Android-telefoner og –tablets, iPhone, iPad og iPod Touch samt hi-fi anlæg fra Sonos og Bluesound.

Også bedre lyd med WiMP Premium
I slutningen af sidste år startede WiMPs projekt med at forbedre lydkvaliteten ved at droppe alt tabskomprimeret musik fra deres servere og erstatte alle moderfiler med tabsfri FLAC-musik. Sidste opdatering fra en pressemeddelelse er, at den meste musik nu ligger i FLAC-formatet. Der mangler at blive konverteret noget fra EMI´s katalog fra WMA LL til FLAC og noget af Sonys katalog er fortsat under konvertering. Men omkring midt juni skal alt være 90 procent færdig. De mindre Indie-selskaber tager lidt længere tid, men WiMP lover, at der arbejdes ihærdigt med at nå i mål.

Ved at have alt lagret i FLAC undgår man transkoding fra et tabsformat til et andet, som markant degraderer lyden. Dermed vil også abonnenter af dagens WiMP Premium opleve bedre lyd nu, end de gjorde før. Lyden i dette abonnement leveres nu i to valgfrie kvaliteter, 96 AAC+ som standard og 3220 AAC i høj kvalitet. Dette kan du vælge i indstillingerne.

Men for os, som ikke synes dette er godt nok, kommer altså så WiMP Hi-Fi, i ægte cd-kvalitet.

Tjenesten har været beta-testet blandt et antal udvalgte brugere siden midten af marts, med vældig gode tilbagemeldinger. Vi har selv haft adgang til betaversionen og stiller os i rækken af begejstrede.

Størst udbytte på komprimeret pop?
– Mange tror, at det er dynamisk musik som jazz og klassisk, som har størst udbytte af lossless, men jeg vil faktisk hævde, at det er modsat, siger Pål Bråtelund, produktudvikler i WiMP. – Disse genrer er som regel masteret således, at der bliver minimalt tab, når det komprimeres. Moderne pop derimod, hvor ALT ER HØJT, gør det vanskeligt for codec’en at plukke ud, hvad der skal sænkes for at nå maksimum bitrate. Pop og rock fra de sidste ti år er altså det, som giver mest mening med at lytte til lossless.

Pop og rock fra de sidste ti år er altså det, som giver mest mening med at lytte til lossless, mener Pål Bråtelund, produktudvikler i WiMP.
Pop og rock fra de sidste ti år er altså det, som giver mest mening med at lytte til lossless, mener Pål Bråtelund, produktudvikler i WiMP.

Mens vi godt ved, hvad Pål Bratelund mener, er det efter vores mening alligevel sådan, at moderne pop, hvor alt er sønderknust i masteringen, aldrig lyder specielt godt, uanset musikformat. Så selv om forskellene måske er større med sådanne indspilninger, vil godt masteret musik stadig kunne give endnu større lytteglæde, specielt i tabsfri kvalitet.

Sonos, Bluesound og Android
WiMP Hi-Fi bliver som nævnt tilgængelig i løbet af august på WiMP.dk. Allerede nu findes tjenesten i beta for specielt indviede, mobile Android-enheder og indbygget i anlæg fra Sonos og Bluesound. Logitech-produkter er ude på et sidespor, da Logitech er i færd med at bestemme sig for, hvad de vil gøre med lydprodukterne i fremtiden. Squeezebox-navnet er lagt ned og erstattet med UE (Ultimate Ears), men der, hvor der tidligere fandtes hi-fi produkter som Squeezebox Touch og Transporter, er det nu kun en bordradio tilbage. Ikke lige produkter, som behøver et FLAC-abonnement.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend