Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Technics SL-1200GR2 pladespiller

Technics ændrer motorstyringen.

Skrevet af / 07/09/2023 - 11:01
Technics SL-1200GR2 pladespiller

Man skal vide, hvad man skal kigge efter for at kende forskel på de forskellige pladespillere i Technics’ SL-1200-serie. Denne ligger for eksempel i prisklassen midt imellem SL-1500C og SL-1200G. Førstnævnte er den bedste afspiller i sin klasse, som har et indbygget phono-trin. Den anden er en high-end afspiller, som slet ikke er lavet til DJ’s, men til audiofile musikentusiaster.

Så hvor passer Technics SL-1200GR2 ind?

Læs også Sensationelt god pladespiller Her er pladespilleren for dem, der elsker musik, hvad enten de er hi-fi-interesserede eller ej.

Den første udgave blev introduceret i 2018 og koster mindre end halvdelen af prisen på en SL-1200G, men ser nøjagtig ud på samme måde. SL-1200GR har et enklere design med én elmotor, et enklere chassis og et andet armrør og armophæng.

Den nye SL-1200GR2 har faktisk fået omfattende opgraderinger på indersiden, som Technics mener har gjort afspilleren endnu bedre.

(Foto: Technics)

Ud over at kunne fås i matsort har den nye version et nyt motorsystem, en flertrins strømforsyning med lavere støjniveau og bedre motorstyring. Det skulle give afspilleren endnu finere gangpræcision med lavere afvigelser, mere stabil rotation og mindre vibration.

En bonus ved alt dette er ifølge Technics bedre sporingspræcision for nålearmen, som ikke påvirkes af uregelmæssig gang og vibrationer – om end mikroskopiske – på samme måde som før.

Motorstyringen bruger et 1-bit pulsbreddemoduleret digitalt signal – Delta-Sigma (ΔΣ), ikke ulig det, de bruger i forstærkernes JENO Engine, til at styre gangpræcisionen.

Læs også Legenden gør comeback Verdens måske bedst kendte pladespiller er tilbage, forklædt som DJ-turntable

Strømforsyningen bruger et støjreducerende kredsløb fra high-end SL-1000R-afspilleren, som arbejder ved 100 kHz, og bruger inverteret fase til at eliminere enhver reststøj i strømforsyningen.

Chassiset er bygget på to lag BMC, som er et dødt gummilignende materiale, der dæmper vibrationer. Pladetallerkenen er dobbeltlagdelt med en tyk gummimåtte, og den s-formede tonearm har et armrør af aluminium.

Pladespilleren vil være tilgængelig i oktober i sølvgrå og sort, men prisen er ikke klar i skrivende stund.

Læs også Technics SL-1000R Den høje pris overskygges af den vanvittig gode byggekvalitet – for ikke at nævne den vanvittig gode lyd!

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ny streamer fra McIntosh

Billig og god musikstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Cambridge-streamer får opdatering

Harman åbner dansk lydforskningscenter

Kompakt streamingforstærker

Rega lover en ny pickup-æra

Små detaljer eliminerer støj

Bambusspiller fra Lenco

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Scroll to Top