Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

Technics SL-1200GR2 pladespiller

Technics ændrer motorstyringen.

Skrevet af / 07/09/2023 - 11:01
Technics SL-1200GR2 pladespiller

Man skal vide, hvad man skal kigge efter for at kende forskel på de forskellige pladespillere i Technics’ SL-1200-serie. Denne ligger for eksempel i prisklassen midt imellem SL-1500C og SL-1200G. Førstnævnte er den bedste afspiller i sin klasse, som har et indbygget phono-trin. Den anden er en high-end afspiller, som slet ikke er lavet til DJ’s, men til audiofile musikentusiaster.

Så hvor passer Technics SL-1200GR2 ind?

Læs også Sensationelt god pladespiller Her er pladespilleren for dem, der elsker musik, hvad enten de er hi-fi-interesserede eller ej.

Den første udgave blev introduceret i 2018 og koster mindre end halvdelen af prisen på en SL-1200G, men ser nøjagtig ud på samme måde. SL-1200GR har et enklere design med én elmotor, et enklere chassis og et andet armrør og armophæng.

Den nye SL-1200GR2 har faktisk fået omfattende opgraderinger på indersiden, som Technics mener har gjort afspilleren endnu bedre.

(Foto: Technics)

Ud over at kunne fås i matsort har den nye version et nyt motorsystem, en flertrins strømforsyning med lavere støjniveau og bedre motorstyring. Det skulle give afspilleren endnu finere gangpræcision med lavere afvigelser, mere stabil rotation og mindre vibration.

En bonus ved alt dette er ifølge Technics bedre sporingspræcision for nålearmen, som ikke påvirkes af uregelmæssig gang og vibrationer – om end mikroskopiske – på samme måde som før.

Motorstyringen bruger et 1-bit pulsbreddemoduleret digitalt signal – Delta-Sigma (ΔΣ), ikke ulig det, de bruger i forstærkernes JENO Engine, til at styre gangpræcisionen.

Læs også Legenden gør comeback Verdens måske bedst kendte pladespiller er tilbage, forklædt som DJ-turntable

Strømforsyningen bruger et støjreducerende kredsløb fra high-end SL-1000R-afspilleren, som arbejder ved 100 kHz, og bruger inverteret fase til at eliminere enhver reststøj i strømforsyningen.

Chassiset er bygget på to lag BMC, som er et dødt gummilignende materiale, der dæmper vibrationer. Pladetallerkenen er dobbeltlagdelt med en tyk gummimåtte, og den s-formede tonearm har et armrør af aluminium.

Pladespilleren vil være tilgængelig i oktober i sølvgrå og sort, men prisen er ikke klar i skrivende stund.

Læs også Technics SL-1000R Den høje pris overskygges af den vanvittig gode byggekvalitet – for ikke at nævne den vanvittig gode lyd!

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

En helt vild forstærker

Musical Fidelity udvider Nu-Vista-serien

Roon får ny ejer

Nu med indbygget forstærker

Kia EV9: Premium lydsystem fra Meridian

Forforstærker for de få

JBL's trådløse pladespiller er på hylderne

Kraftfuld og integreret med netværk

Lysende lyd

Den kraftigste bærbare i verden?

Lancerer en sidste specialudgave

Skat, Ortofon har skrumpet pickuppen

0
Scroll to Top