Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Roon Nucleus One: En Roon-streamer for “alle”

Endelig vil Roon spille for folket med musikserveren Nucleus One.

Skrevet af / 23/03/2024 - 09:00
Roon Nucleus One: En Roon-streamer for “alle”

Roons nyeste medlem af streamer-familien kommer kun kort tid efter, at virksomheden, som for nylig blev opkøbt af Harman, offentliggjorde nyheden om sin absolutte sværvægter i topklassen – Nucleus Titan. Men hvor Titan koster kassen, er Nucleus One skaat til et meget lavere budget. Med en pris på blot 500 dollars koster den mindre end en femtedel af prisen for storebroren.

Foto: Roon Labs

Nucleus One erstatter den gamle og betydeligt dyrere Nucleus-model. Roon lover, at den nye server tilbyder opgraderet hardware og ydelse på niveau med forgængeren, på trods af den beskedne pris.

Udstyr

Under motorhjelmen finder vi plads til en 2,5-tommers SATA SSD eller harddisk på op til 8 TB. Det burde være rigeligt for de fleste, med plads til 100.000 musiknumre eller 10.000 albums. Derudover finder vi understøttelse af netværkstilsluttet lagring (NAS), to USB-A-porte og en HDMI-port dedikeret til lyd.

Læs også Roon med vild musikstreamer Roon lover uovertruffen lyd og funktionalitet med sin nyeste og tungeste streamer: Roon Nucleus Titan.

Nucleus One kan håndtere op til seks zoner med multirumslyd. Selv om Titan og One ligner hinanden med den matsorte polykarbonatfinish, er One udstyret med sin egen køleventilator og ventilation, som er skjult i designet. One vil derfor støje en smule, i modsætning til den blæserløse Titan.

Roon Nucleus One tilsluttes en USB-DAC, eller du kan bruge HDMI. Foto: Roon Labs

Alternativ til Bluesound og Sonos?

På papiret ser det ud til, at Nucleus One er det Roon-produkt, som alle vil savle over. For brugere af Roons afspilningssoftware til PC og Mac er dette endelig et håndgribeligt Roon-produkt, som tager kampen op mod musikstreamere som Bluesound Node og Sonos Port.

Læs også Roon Labs Nucleus+ Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

Eller, måske ikke helt. For hvor andre streamere har indbyggede streamingtjenester som Spotify, Apple Music, YouTube Music, Tidal og Cobuz, understøtter Roon i øjeblikket kun Tidal og Cobuz. Samt lagrede musikfiler. Nucleus One har heller ikke en indbygget digital konverter, men skal forbindes til en USB DAC eller en DAC med HDMI-indgang.

Hvis den lille sorte boks performer lige så godt, som den ser ud, kan den alligevel meget vel blive manges første skridt ind i Roons verden af sømløs musikglæde uden behov for en PC ved siden af.

Nucleus_One_side__55379-topaz copy
Foto: Roon Labs

Roon Nucleus One: Pris og tilgængelighed

Roon Nucleus One bliver lanceret den 15. maj, og prisen er som nævnt 500 dollars. Dansk pris kendes endnu ikke.

Mere info: roonlabs.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top