TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Referencepladespiller fra MoFi

Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.

forfatter
Publiceret 22/05/2022 - 15:03

Hvis du spørger MoFi, hvad deres mål i livet er, så vil de svare: “At bringe lyden fra studiebånd ind i lytternes hjem.”

Med deres to nye produkter – pladespilleren MasterDeck og pladespillerforstærkeren MasterPhono – mener de, at de er tættere på denne drøm end nogensinde. Med innovativ teknik og intuitiv funktionalitet blandet med en “omhyggelig arkitektur” og – ikke mindst – produceret i U-S-of-A!

Læs også Et brag af en analog debut Her er den bedste pladespiller, du aldrig har hørt om. Før nu.

Hvis du ikke har hørt om MoFi før, så vid, at de har mere end ti års erfaring med studieoptagelser i bagagen. Faktisk er de primært kendt for at producere remasterede vinylalbums med hi-fi-lyd. Før de begyndte at lave deres egne pladespillere for nogle år siden.

Vores første møde med MoFi var UltraDeck, som vi belønnede med intet mindre end seks stjerner før jul i 2019. Altså topkarakter.

MoFi MasterDeck Walnut scaled 1
MoFi MasterDeck i valnød. (Foto: MoFi)

Pladespiller: MoFi MasterDeck

Nu er tiden så kommet til en ny topmodel. Med MasterDeck ønsker MoFi at grave al information frem af rillerne på LP’erne. Og gengive musikken, nøjagtig som kunstnere og producere har tænkt, at den skal lyde.

Chefingeniøren på pladespillersiden hedder Allen Perkins, og han har over 30 års erfaring med pladespillerproduktion. Til MasterDeck har han udviklet en unik 25 cm tonearm med indbygget stabilisator (gimbal) for at opnå ekstra præcision, kontrol og sporingsegenskaber.

Armen er lavet af kulfiber, mens en patenteret Spiral Groove-modvægt og et aftageligt pickup-hus giver god brugervenlighed. Man kan indstille horisontal vinkel (azimut), vertikal vinkel (VTA) og overhæng for bedst mulig tilpasning mellem pickuppen og resten af konstruktionen.

Motoren sidder isoleret for at forhindre, at støj forplanter sig via tallerkenen, og vi bliver lovet en “ekstrem nøjagtighed” på 33,3333 omdrejninger i minuttet. Man kan finjustere hastigheden for 33, 45 og 78 omdrejninger i minuttet via et firecifret display.

Pladetallerkenen er over 4 cm tyk, og antivibrationsfødder fra HRS skal undertrykke vibrationer fra underlaget. Rammen er i ægte træ, og den samlede vægt er næsten 20 kilo. Ledningsnettet er produceret af Cardas for at sikre, at også det elektriske signal er bedst muligt varetaget.

MoFi MasterPhono scaled 1
MoFi MasterPhono i valnød. (Foto: MoFi)

Pladespillerforstærker: MoFi MasterPhono

For at tage vare den gode lyd fra pladespilleren har MoFi udviklet deres egen phono-forstærker. Eller RIAA-trin. Eller pladespillerforstærker, om man vil. MasterPhono er navnet på forstærkeren, der er designet af Peter Madnick, som bl.a. har lavet tilsvarende produkter for Audio Alchemy og andre.

MasterPhono er designet til at få det bedste ud af enhver pickup. Der loves uovertruffen fleksibilitet, samt at den er “dødstille”. Og som noget helt specielt for denne produktgruppe leveres MasterPhono med fjernbetjening.

Pladespillerforstærkeren er separat opbygget og desuden fuldt balanceret med høj båndbredde og FET-transistorer til både ind- og udgangstrin. Den interne strømforsyning er fuldt reguleret og afskærmet med dedikerede strømforsyninger til venstre og højre kanal.

Elektrisk modstand og signalforstærkning (gain) kan programmeres via relæer, og på det tykke frontpanel i aluminium ses et par VU-metre samt kalibreringspunkter til pickupindstillinger.

“Vi ønskede at lave en tilgængelig højkvalitets phono-forstærker, der kunne optimeres til en hvilken som helst pickup og spille med kompromisløst potentiale,” siger Madnick.

Målet med MasterPhono er, ligesom med MasterDeck, at den ikke skal tilføje nogen kunstig farvning til den originale lyd. Men bidrage til, at det lyder som et ægte masterbånd.

Læs også Fender-pladespiller til dine rock-LP'er MoFi og Fender har sammen lavet en eksklusiv grammofon i rockdesign. Hvis du skal have den, skal du være hurtig.

Priser og tilgængelighed

MoFi MasterDeck og MasterPhono er prissat til henholdsvis 6.000 og 5.000 dollars. Gang tallene med otte for at få omtrentlige danske priser. Produkterne ankommer til HiFi Klubben engang i tredje kvartal.

mofielectronics.com

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede