Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pro-Ject Power Box DS3 og Power Box Phono S3

Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.

Skrevet af / 02/02/2023 - 10:30
Pro-Ject Power Box DS3 og Power Box Phono S3

Mange pladespillere leveres med en ekstern strømforsyning. Det samme gælder mange andre komponenter, og som regel er de små medfølgende strømforsyninger af svingende kvalitet.

De er sjældent eller aldrig immune over for støj, som følger med hele vejen fra stikkontakten til elektronikken i komponenterne. For pladespillere betyder det små ændringer i hastigheden, som ikke nødvendigvis kan høres tydeligt, men som resulterer i ujævn rotation. I en forstærker eller CD-afspiller følger støjen med hele vejen til højttalerne.

Det første problem mener Pro-Ject, at de har fundet en løsning på med Power Box Phono S3.

Power Box Phono S3. (Foto: Pro-Ject)

Den lille boks er kraftig nok til at levere støjfri strøm til både en pladespiller og et separat phono-trin (RIAA-trin). Den kan bruges til afspillere og phono-trin, der kræver enten 15 eller 18 volt spænding,og den findes både i sort og sølvgrå.

Prisen er opgivet til 179 euro, omkring 1.300 kroner.

Læs også Stabil strøm giver bedre lyd Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.

 

Power Box Phono S3 med 15 og 18 V. (Foto: Pro-Ject)

 

Pro-Ject Power Box DS3 Sources er, som navnet antyder, en strømforsyning til flere enheder. Den kan bruges med seks enheder, to på 9 volt, en på 15 volt og tre på 18 volt.

 

Bagsiden af Power Box DS3. (Foto: Pro-Ject)

 

Den har ESR-kondensatorer og en filterkapacitet på 10.000 μF med en kobberafskærmet transformer indeni. Her får man også overspændingsbeskyttelse og mulighed for at fastgøre træpaneler på siderne med små magneter.

Power Box DS3 Sources koster naturligvis mere, prisen er opgivet til 699 Euro, ca. 5.200 kroner.

 

Power Box DS3 Sources. (Foto. Pro-Ject)

Læs også:

Er strøm vigtigt?

Er strøm vigtigt?

IsoTek vil gerne overbevise os om, at strømkvalitet ikke er humbug og hokuspokus.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top