TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject CD Box DS3 og S3 CD-afspillere

CD-afspilleren er tilbage.

forfatter
Publiceret 16/03/2022 - 12:00

Synger din CD-afspiller på sidste vers? Fortvivl ikke. Der findes nye CD-afspillere, som ikke koster en månedsløn.

Og det er egentlig lidt underligt. For mens vinylsalget har været stabilt højt, er CD-salget faldet støt de sidste mange år. Udvalget af CD-afspillere er derfor blevet marginalt, bortset fra i de højere prisklasser, hvor der stadig er et marked.

Men for nylig rapporterede RIAA (Recording Industry Association of America), at CD-salget faktisk steg i 2021, for første gang i 17 år. I USA steg salget fra 31,6 millioner til 46,6 millioner CD’er. En stigning på hele 47 procent.

Nu kan det ikke direkte overføres til Norden, hvor musik-streaming står meget stærkere end i USA, men det betyder, at der kan være et marked for Pro-Jects to nye CD-afspillere.

CD Box DS3 black walnut 989x439 1 CD Box DS3 silver back 989x495 1 CD Box DS3 feet 989x660 1
<
>
CD Box DS3. (Foto: Pro-Ject)

Den dyreste er CD Box DS3 på billederne herover, som har en PCM1796-DAC fra Texas Instruments om bord og bruger Pro-Jects CD-80 CD-servo til at styre afspilningen.

Desuden har den digitale udgange og et trepunkts elastisk ophæng samt et fast ophæng, som dæmper både lavfrekvente og højfrekvente vibrationer. Afspilleren fås i aluminium eller sort anodiseret, og der er træpaneler i sort eller valnød, som sættes på siderne med magneter.

Læs også Afspilleren der redder CD-samlingen Hvis du har brug for en ny CD-afspiller, er Pro-Jects CD Box måske alt, hvad du behøver.

Den lidt simplere CD Box S3 (nedenfor) har en anden digitalkonverter og kan opgraderes med digitale udgange.

Den dyrere DS3 er prissat til 700 euro, mens CD Box S3 koster 400 euro.

CD Box S3 silver closeup 989x717 1 CD Box S3 silver back 989x422 1 CD Box S3 black front 989x432 1
<
>
CD Box S3. (Foto: Pro-Ject)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend