TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject CD Box DS3 og S3 CD-afspillere

CD-afspilleren er tilbage.

forfatter
Publiceret 16/03/2022 - 12:00

Synger din CD-afspiller på sidste vers? Fortvivl ikke. Der findes nye CD-afspillere, som ikke koster en månedsløn.

Og det er egentlig lidt underligt. For mens vinylsalget har været stabilt højt, er CD-salget faldet støt de sidste mange år. Udvalget af CD-afspillere er derfor blevet marginalt, bortset fra i de højere prisklasser, hvor der stadig er et marked.

Men for nylig rapporterede RIAA (Recording Industry Association of America), at CD-salget faktisk steg i 2021, for første gang i 17 år. I USA steg salget fra 31,6 millioner til 46,6 millioner CD’er. En stigning på hele 47 procent.

Nu kan det ikke direkte overføres til Norden, hvor musik-streaming står meget stærkere end i USA, men det betyder, at der kan være et marked for Pro-Jects to nye CD-afspillere.

CD Box DS3 black walnut 989x439 1 CD Box DS3 silver back 989x495 1 CD Box DS3 feet 989x660 1
<
>
CD Box DS3. (Foto: Pro-Ject)

Den dyreste er CD Box DS3 på billederne herover, som har en PCM1796-DAC fra Texas Instruments om bord og bruger Pro-Jects CD-80 CD-servo til at styre afspilningen.

Desuden har den digitale udgange og et trepunkts elastisk ophæng samt et fast ophæng, som dæmper både lavfrekvente og højfrekvente vibrationer. Afspilleren fås i aluminium eller sort anodiseret, og der er træpaneler i sort eller valnød, som sættes på siderne med magneter.

Læs også Afspilleren der redder CD-samlingen Hvis du har brug for en ny CD-afspiller, er Pro-Jects CD Box måske alt, hvad du behøver.

Den lidt simplere CD Box S3 (nedenfor) har en anden digitalkonverter og kan opgraderes med digitale udgange.

Den dyrere DS3 er prissat til 700 euro, mens CD Box S3 koster 400 euro.

CD Box S3 silver closeup 989x717 1 CD Box S3 silver back 989x422 1 CD Box S3 black front 989x432 1
<
>
CD Box S3. (Foto: Pro-Ject)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede