Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Prisbillig pladespiller for audiofile

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Vi vidste ikke, at Pro-Ject har eksisteret i 30 år, men når nu de siger det, er der nogle af os, som husker vores første pladespiller fra 1991.

Siden dengang har Heinz Lichtenegger og hans team produceret et vanvittigt antal pladespillere og senere elektronik, men det er grammofoner, de er mest kendt for.

Her kommer endnu en, Pro-Ject Debut PRO, som er en jubilæumsudgave i Debut-serien, men med nogle ikke helt ubetydelige opgraderinger.

Pro betyder i øvrigt ikke, at det er en DJ-maskine, men snarere at Pro-Ject har brugt penge på nogle opgraderinger, som gør denne til den hidtil sejeste Debut-udgave.

Pladespilleren er bygget med en Debut Carbon EVO som udgangspunkt, men alt det vigtige på en pladespiller er opgraderet for at give endnu bedre lyd.

Annonce

Sammen med Ortofon har de lavet en Pro-udgave af Pick it, som vi kender fra andre pladespillere i serien, men der siges intet om, hvad opgraderingerne er her. Den nye 8,5 tommers arm er derimod en hybrid med aluminium og kulfiber, der skal bevare stivheden og give bedre dæmpning.

Metaldelene, bl.a. armvægten, er formet i CNC-maskiner og nikkelbelagt for at give finere tolerancer og bedre finish, som man også kan se på den medfølgende pladestrammer.

Debut-PRO-TonearmBlock-989x393_5 Debut-PRO-tonearmblock-closeup-989x660_6 Debut-PRO-VTA-Setting-989x660_7
<
>

Armen har højdejustering, og det skal være let at justere både sporingsvinkel – VTA – og azimuth. Tallerkenen er dæmpet med termoplast, aluminiummet er drejet med større præcison end tidligere, og pladen hviler på en større indertallerken, som drives af en elektronisk styret motor med op til 78 o/m og en afrundet rem.

Den matte MDF-plint er lakeret med otte lag for at give en mere robust overflade, og den er højdejusterbar. Pladespilleren leveres med aftageligt signalkabel og støvlåg. Prisen er angivet til 750 euro, som svarer til ca. 5.500 kroner.

En pladespiller du bare skal høre Pro-Ject lykkes i den grad med en pladespiller, der for alvor tager kampen op med referencen i klassen.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Pro-Ject fejrer de 30 år med jubilæumsmodel.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.