TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Onkyo er døde – længe leve Onkyo!

Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.

forfatter
Publiceret 17/05/2022 - 09:20

Rygterne om Onkyos død var stærkt overdrevne. Og dette endda selv om de blev bragt til torvs af Onkyo selv!

Da det 76-årige japanske hi-fi-mærke Onkyo i fredags indgav konkursbegæring ved distriktsretten i Osaka, udløste det en storm af historier om mærkets bortgang.

Fra mainstream til niche

Historien, som blev bragt i erhvevsmediet Nikkei, blev citeret i audiopressen verden over. Også hos os på Lyd & Billede, hvor vi skrev en kommentar om Onkyos storhed og fald – som i mangt og meget også er historien om, hvordan stereolytning, som i 1970’erne var enhver teenagers hobby, i dag er blevet en nicheinteresse for de få. Og om at de firmaer, der ikke formår at omstille sig til en ny teknologivirkelighed, må visne og dø.

Læs også Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
onkyo logo2 2

Dagens gode nyhed er, at mærket Onkyo lever videre!

For imens japanske Onkyo lukker og slukker, så lever Onkyo Home Entertainment AV Solutions videre på nye hænder. Afdelingen med det lange navn har siden september 2021 været ejet af amerikanske Premium Audio Company (PAC) i fællesskab med japanske Sharp.

Har overtaget alle aktiver

I en pressemeddelelse fra Premium Audio Company understreger firmaet, at de afdelinger af Onkyo, som  PAC og Sharp købte i 2021, ikke er omfattet af fredagens konkurs. Og det gælder rundt regnet alle dele af Onkyo. Firmaet står således bag produktionen af “et udvalg af A/V- og stereoreceivere, forstærkere og hi-fi-komponenter under mærkerne Onkyo og Integra“. PAC og Sharp har desuden erhvervet alle intellektuelle rettigheder og retten til produktudvikling, salg, marketing og distribution af Onkyo og Integra.

Ud fra dette er det ikke særlig underligt, at japanske Onkyo gik konkurs. For med hovedforretningen solgt fra og efter lukningen af OEM-produktionen var der reelt intet indhold tilbage i moderselskabet.

Bliv opkøbt – eller dø

I vores kommentar kritiserede vi Onkyo for ikke at have fulgt med tiden. Det var overilet. For som det viser sig, har Onkyo netop gjort, hvad mange andre gamle hi-fi-mærker før dem har gjort: At lade sig opkøbe af et stort firma. Med overtagelsen i 2021 blev Onkyo og Integra en del af samme familie som Klipsch, Jamo, Mirage, Teac og Pioneer. For blot at nævne nogle. I det hele at taget er reglen mere end undtagelsen at finde et hi-fi-mærke i dag, der har bevaret sin selvstændighed igennem alle årene. Blandt de få, der stadig er ejet af deres oprindelige moderselskaber, er Sony, Technics og danske B&O.

Men den gode nyhed er, at vi også i fremtiden vil teste produkter med navnet Onkyo. Og det ser vi frem til. Også selv om det muligvis kan blive svært at se forskel på dem og eksempelvis Teac og Pioneer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McNothing Der er mange, der drømmer om en fed McIntosh-rig hjemme i stuen, men dette produkt tager prisen!
En klassiker vi ikke glemmer Tandberg og andre må have os undskyldt. Hvis der er én, der troner på toppen som den vigtigste norske forstærker gennem tiderne, er det den her.
Råt jubilæumssæt fra Rotel Rotel fejrer jubilæum med en kraftig forstærker og en CD-afspiller med DAC.
Nye udgaver af Linns legendariske pladespiller Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Radio for de særligt interesserede Tager sig godt ud sammen med dit McIntosh-anlæg.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend