Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nye versioner af Auralics streamere Aries og Altair

Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.

Skrevet af / 12/08/2022 - 07:19
Nye versioner af Auralics streamere Aries og Altair

Den kinesiske high-end producent Auralic står bag nogle rigtig gode produkter, såsom den nu udgåede DAC Vega og den digitale forstærker Polaris. I den seneste tid har producenten satset massivt på streaming, bl.a. med streamerne Aries og Altair. Forskellen på dem er, at Aries alene er en digital afspiller, mens Altair derudover har indbygget DAC og dermed også analoge udgange.

Det er G1-modellerne (de findes også i dyrere G2.1-udgaver), der nu bliver opdateret med lidt mere saft og kraft, og vi kan næsten ikke vente med at få fingre i dem.

ARIES 1
G1.1-modellerne har fået satineret sølvfarvet understel. Her Aries G1.1 Foto: Auralic

Indre og ydre opdateringer

På det æstetiske plan får de en satineret sølvfarvet base, som giver en flot kontrast til de sorte kabinetter. Derudover har det nye understel en højere massefylde, hvilket giver bedre dæmpning af underlagets vibrationer.

Den rent digitale streamer Aries G1.1 skal som tidligere tilsluttes en digitalkonverter eller en forstærker med digitale indgange. Den har nu endelig mulighed for at installere en harddisk til lagring af musik i høj opløsning.

Altair G1.1 er udstyret med en indbygget DAC og har dermed analoge udgange. Hovedtelefonudgangen på denne model er blevet opgraderet med mere power for at kunne køre endnu flere tunge sager. DAC-delen er også blevet opgraderet med et mere præcist femto-ur, hvor nøjagtigheden måles i femtosekunder i stedet for picosekunder, som har været normen. For god ordens skyld går der 1.000 femtosekunder på ét picosekund (det er en million milliarder femtosekunder på et sekund!), hvilket betyder, at jitter reduceres til et minimum.

ARIES 2
Aries G1.1 er en ren digital affære, som kun har digitale udgange. Foto: Auralic

Højopløst og RoonReady

Begge produkter kan rippe CD’er, og begge har indbygget korttidshukommelse til buffering og korrigering af det digitale signal. De understøtter opløsninger op til 384 kHz PCM, og det mere usædvanlige DSD-signal understøttes op til 22,6 MHz (DSD512).

Begge produkter er RoonReady, hvilket betyder, at Roon-brugere kan afspille musik fra deres pc eller Mac og derefter streame musikken gennem Auralic-afspilleren via deres hjemmenetværk.

Der er også indbygget understøttelse af streamingtjenester som Qobuz, Tidal og Amazon Music, og de, der ønsker en endnu nemmere løsning, kan glæde sig over, at der både er Bluetooth og Spotify Connect. Nu er også AirPlay 2 endelig på plads, som flytter streamingen fra mobilen til afspilleren, og så er mobilen kun en slags fjernbetjening. Det betyder også, at produkterne kan indgå i et HomeKit smart home og indgå i et multirum med andre AirPlay 2-produkter.

ARIES 3
Altair G1.1 har indbygget DAC og derfor også analoge udgange. Foto: Auralic

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1: Pris og tilgængelighed

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 er på markedet nu, prisen er ca. 3.000 euro for hver.

Dansk distributør er StudioSound.

Yderligere information: auralic.com

ARIES 4 ARIES 5 ARIES 6 ARIES 7 ARIES 8 Auralic Aries G1.1 Altair G1.1 scaled 2 2048x1151 1
<
>
Fotos: Auralic
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top