TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nye versioner af Auralics streamere Aries og Altair

Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.

forfatter
Publiceret 12/08/2022 - 07:19

Den kinesiske high-end producent Auralic står bag nogle rigtig gode produkter, såsom den nu udgåede DAC Vega og den digitale forstærker Polaris. I den seneste tid har producenten satset massivt på streaming, bl.a. med streamerne Aries og Altair. Forskellen på dem er, at Aries alene er en digital afspiller, mens Altair derudover har indbygget DAC og dermed også analoge udgange.

Det er G1-modellerne (de findes også i dyrere G2.1-udgaver), der nu bliver opdateret med lidt mere saft og kraft, og vi kan næsten ikke vente med at få fingre i dem.

ARIES 1
G1.1-modellerne har fået satineret sølvfarvet understel. Her Aries G1.1 Foto: Auralic

Indre og ydre opdateringer

På det æstetiske plan får de en satineret sølvfarvet base, som giver en flot kontrast til de sorte kabinetter. Derudover har det nye understel en højere massefylde, hvilket giver bedre dæmpning af underlagets vibrationer.

Den rent digitale streamer Aries G1.1 skal som tidligere tilsluttes en digitalkonverter eller en forstærker med digitale indgange. Den har nu endelig mulighed for at installere en harddisk til lagring af musik i høj opløsning.

Altair G1.1 er udstyret med en indbygget DAC og har dermed analoge udgange. Hovedtelefonudgangen på denne model er blevet opgraderet med mere power for at kunne køre endnu flere tunge sager. DAC-delen er også blevet opgraderet med et mere præcist femto-ur, hvor nøjagtigheden måles i femtosekunder i stedet for picosekunder, som har været normen. For god ordens skyld går der 1.000 femtosekunder på ét picosekund (det er en million milliarder femtosekunder på et sekund!), hvilket betyder, at jitter reduceres til et minimum.

ARIES 2
Aries G1.1 er en ren digital affære, som kun har digitale udgange. Foto: Auralic

Højopløst og RoonReady

Begge produkter kan rippe CD’er, og begge har indbygget korttidshukommelse til buffering og korrigering af det digitale signal. De understøtter opløsninger op til 384 kHz PCM, og det mere usædvanlige DSD-signal understøttes op til 22,6 MHz (DSD512).

Begge produkter er RoonReady, hvilket betyder, at Roon-brugere kan afspille musik fra deres pc eller Mac og derefter streame musikken gennem Auralic-afspilleren via deres hjemmenetværk.

Der er også indbygget understøttelse af streamingtjenester som Qobuz, Tidal og Amazon Music, og de, der ønsker en endnu nemmere løsning, kan glæde sig over, at der både er Bluetooth og Spotify Connect. Nu er også AirPlay 2 endelig på plads, som flytter streamingen fra mobilen til afspilleren, og så er mobilen kun en slags fjernbetjening. Det betyder også, at produkterne kan indgå i et HomeKit smart home og indgå i et multirum med andre AirPlay 2-produkter.

ARIES 3
Altair G1.1 har indbygget DAC og derfor også analoge udgange. Foto: Auralic

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1: Pris og tilgængelighed

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 er på markedet nu, prisen er ca. 3.000 euro for hver.

Dansk distributør er StudioSound.

Yderligere information: auralic.com

ARIES 4 ARIES 5 ARIES 6 ARIES 7 ARIES 8 Auralic Aries G1.1 Altair G1.1 scaled 2 2048x1151 1
<
>
Fotos: Auralic
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede