Search
Generic filters

Seriøs high-end med Auralic G2.1

Auralic G2.1 og GX.1 er på vej med alt, hvad du kan ønske dig af digitale funktioner.

Auralic mener, at det er blevet tid til at erstatte deres G2- og GX-produkter. Ifølge Auralic selv har G2 været en af firmaets største succeshistorier. God lyd, ditto byggekvalitet og et væld af funktioner har været en fin opskrift. Men nu synes Auralic, at det er på tide at fortsætte innovationen og videreudvikle software såvel som hardware. Svaret er den nye G2.1-serie med en række forbedringer.

Læs også Et Kinder-æg​​ Kanongod lyd, streaming og alle tilslutninger samlet i én boks – det lyder næsten for godt til at være sandt.
G2.1-serien har fået dobbelt kabinet, altså et “kabinet inde i kabinettet”. (Foto: Auralic)

Unity Chassis II

Auralic G2.1 har fået et dobbelt kabinet, altså et “kabinet inde i kabinettet”. Det ydre er lavet af aluminium i høj kvalitet, mens det indre kabinet er af kobber. Det skal give bedre afskærmning mod elektromagnetisme udefra og dermed hørbart bedre lyd.

Den nye metalbund i både G2.1 og GX.1 har en høj masse og er i kontakt med underlaget via fire forbedrede fødder. Basen tilføjer mere masse til produktet, og vi bliver lovet, at det ud over højere vægt også giver bedre lyd.

Fødderne har indbygget fjedring, og hver fjeder har sin egen unikke resonansfrekvens for ikke at påvirke de andre. (Foto: Auralic)

Fjedring

Balanceret indvendig distribution af vægten var der allerede i G2 og GX, og princippet fortsætter i den nye serie. Men fødderne har fået et nyt fjedringssystem, som giver endnu bedre isolering fra eksterne mekaniske vibrationer.

Potentielt lydforringende vibrationer absorberes af fjedrene, der er viklet seks gange. Hver fod siges at have en “akustisk kalibreret kerne”, hvor hver fjeder er tunet til et forskelligt spændingspunkt. Hvilket gør, at fjedrene ikke kan sætte hinanden i svingninger, fordi de vibrerer med forskellig frekvens. Det skal igen give et renere og mere åbent lydbillede.

Optimering af kredsløb

USB-porten på Aries G2.1 er blevet udvidet til at understøtte USB fra flere andre producenter. Harddisk-indgangen har også fået højere effekt for at understøtte harddiske, der kræver mere strøm.

Auralic Aries G2.1 har forbedret indmad, bl.a. med mere anvendelig USB. (Foto: Auralic)

CD-afspilning og ripning

Auralics operativsystem Lightning er opgraderet til version 7.0, som understøtter flere muligheder for CD-ripning.

Tilslut et CD-drev til DAC’en Vega G2.1 (eller G2) med USB, hvorpå hver sektor på disken læses flere gange for at sikre, at data er nøjagtige. Indholdet gemmes derefter i en hukommelse før afspilning. Det skal give “jitter-fri” CD-afspilning, som Auralic hævder overgår andre high-end CD-afspillere til meget højere priser.

Når det gælder ripning, kan Auralic Aries, Altair og Polaris rippe CD’er fra et CD-drev over på din eksisterende NAS.

De nye produkter: Netværksafspilleren Aries G2.1, streaming-DAC’en Vega G2.1, master-clocken Leo GX.1 og op-sampleren Sirius G2.1. (Foto: Auralic)

Priser og tilgængelighed

Auralic-produkter forbindes med Lightning Link for gnidningsfri funktionalitet, og det vil også fungere mellem ældre G2/GX-produkter og de nye G2.1/GX.1.

De nye serier kommer i butikkerne hen imod slutningen af sommeren.

Priser:

 • Aries G2.1 (netværksafspiller): 4,699.00 euro
 • Vega G2.1 (streaming-DAC): 6.699 euro
 • Leo GX.1 (master-clock): 8.999 euro
 • Sirius G2.1 (op-sampler): 6.699 euro

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Vejl.pris 35995 kr Legendarisk pladespiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.