TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny Audiolab-forstærker – og CD

Britiske Audiolab barsler med en helt ny forstærker - og minsandten også en CD-transport!

forfatter
Publiceret 22/11/2022 - 10:30

Audiolab sender ikke nye modeller på markedet i tide og utide. Men dem, som de fra tid til anden lancerer, har en tendens til at blive klassikere. Den navnkundige 8000A-forstærker fra 1983 blev for mange begyndelsen på hi-fi. Den fik siden flere efterfølgere, senest model 8300A fra 2016.

Nu barsler Audiolab med ikke blot en ny model, men en helt ny og mere ambitiøs serie, bestående af en forstærker og en CD-transport.

Audiolab 9000A er en integreret forstærker, der er mere kraftfuld, bedre ydende og fyldt med flere funktioner end nogen af de foregående modeller. Blandt højdepunkterne finder man trådløs forbindelse til bærbare enheder, et helt nyt RIAA-trin og en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En markant forskel fra tidligere Audiolab-modeller er farve-LCD-skærmen, der dels kan vise kilde- og filoplysninger, men også underholde med to VU-metre.

Farveskærmen på Audiolab 9000A kan vise nyttige oplysninger. Men den kan også vise beroligende VU-metre. (Foto: Audiolab)

Forstærkerens fire digitale S/PDIF-indgange – to koaksiale og to optiske. PCM-lyd understøttes til 32-bit/768kHz sammen med DSD til 22,5MHz (DSD512). Audiolab 9000A lhar også fuld afkodning af MQA-filer fra Tidal Masters. Effektdelen er klassisk klasse AB med diskrete komponenter og 100W pr. kanal i 8 ohm.

CD-transport

Ligesom vinylmediets død blev aflyst til fordel for analog genopstandelse, holder også CD-formatet fast. Derfor lancerer Audiolab også en ny CD-afspiller, Audiolab 9000CDT. Bogstaverne på bagsmækken står for “CD Transport.” Der er nemlig tale om en ren afspiller, da dekodning og signalbehandling sker i forstærkeren.

Pris og tilgængelighed:
Audiolab 9000A koster 18.999 kroner, og Audiolab 9000CDT koster 8.999 kroner. Begge forhandles af HiFi-freaks.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede