TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Ny Audiolab-forstærker – og CD

Britiske Audiolab barsler med en helt ny forstærker - og minsandten også en CD-transport!

forfatter
Publiceret 22/11/2022 - 10:30

Audiolab sender ikke nye modeller på markedet i tide og utide. Men dem, som de fra tid til anden lancerer, har en tendens til at blive klassikere. Den navnkundige 8000A-forstærker fra 1983 blev for mange begyndelsen på hi-fi. Den fik siden flere efterfølgere, senest model 8300A fra 2016.

Nu barsler Audiolab med ikke blot en ny model, men en helt ny og mere ambitiøs serie, bestående af en forstærker og en CD-transport.

Audiolab 9000A er en integreret forstærker, der er mere kraftfuld, bedre ydende og fyldt med flere funktioner end nogen af de foregående modeller. Blandt højdepunkterne finder man trådløs forbindelse til bærbare enheder, et helt nyt RIAA-trin og en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En markant forskel fra tidligere Audiolab-modeller er farve-LCD-skærmen, der dels kan vise kilde- og filoplysninger, men også underholde med to VU-metre.

Farveskærmen på Audiolab 9000A kan vise nyttige oplysninger. Men den kan også vise beroligende VU-metre. (Foto: Audiolab)

Forstærkerens fire digitale S/PDIF-indgange – to koaksiale og to optiske. PCM-lyd understøttes til 32-bit/768kHz sammen med DSD til 22,5MHz (DSD512). Audiolab 9000A lhar også fuld afkodning af MQA-filer fra Tidal Masters. Effektdelen er klassisk klasse AB med diskrete komponenter og 100W pr. kanal i 8 ohm.

CD-transport

Ligesom vinylmediets død blev aflyst til fordel for analog genopstandelse, holder også CD-formatet fast. Derfor lancerer Audiolab også en ny CD-afspiller, Audiolab 9000CDT. Bogstaverne på bagsmækken står for “CD Transport.” Der er nemlig tale om en ren afspiller, da dekodning og signalbehandling sker i forstærkeren.

Pris og tilgængelighed:
Audiolab 9000A koster 18.999 kroner, og Audiolab 9000CDT koster 8.999 kroner. Begge forhandles af HiFi-freaks.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

En helt speciel forstærker McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 plus 150 watts bæst.
Integreret og trådløs forstærker fra Rotel Har indbygget streaming og DAC.
Konkurrencedygtig pladespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og indbygget phono-trin
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombineret digitalkonverter, forforstærker og hovedtelefonforstærker.
Rega-forstærkeren er blevet 'digital' Rega har hidtil klamret sig til analoge indgange på sine forstærkere. Men nu har de endelig taget skridtet ind i den moderne hverdag.
Ny dansk high end-serie Kendte navne bag tre forstærkere i sværvægtsklassen.
Følg Lyd & Billede