TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Naim New Classic serie

50 år efter debuten lancerer Naim en helt ny serie.

forfatter
Publiceret 05/01/2023 - 14:00

Naim New Classic er en helt ny serie, som lanceres 50 år efter, at Julian Vereker etablerede Naim Audio i Salisbury. Efterfølgende blev Naim langsomt, men sikkert, kendt som en kompromisløs producent af high-end forstærkere.

Den nye serie er på mange måder den moderne fortolkning af Verekers oprindelige designfilosofi med sit minimalistiske design, skarpe linjer, og egenartede løsninger på indersiden.

New Classic består foreløbig af tre komponenter. En forforstærker med streaming integreret, som kaldes NCS 222. Den kan kompletteres med den nye NAP 250, som er en effektforstærker med 100 watt effekt, og så er der strømforsyningen NPX 222, som kan løfte lydkvaliteten fra en NCS 222 yderligere.

New Classic NCS 222 og NAP 250. (Foto Naim)

 

Streaming-forforstærkeren New Classic NCS 222 har fået sin kraftige 1,5 watt Klasse A hovedtelefon-forstærkerdel fra Atom HE, og lyden processeres af en Burr Brown DAC, som har sit eget apodiserende filtersystem med polystyren absorbering på filterkomponenter for lavere forvrængning og bedst mulig impulsrespons, alt ifølge Naim.

NCS 222  har også indbygget phono-indgang for MM-pickup, og den kan levere strøm via 8 pin DIN til kommende Naim-komponenter.

NCS 222. (Foto: Naim)

Effektforstærkeren New Classic NAP 250 leverer 100 watt effekt i hver kanal i 8 ohm og kan levere op til 300 watt, eller 780 watt i én kanal. Den er fuldbalanceret med XLR-indgang og har lige så kraftig trafo som den større NAP 300 samt den samme stille viftekøling.

Den nye strømforsyning, New Classic NPX 300, kan drive en NCS 222, og så kobles dennes interne strømforsyning fra. NPX 300 har Naims egen multipin Burndy-stik til både digital og analog del.

Naim New Classic. (Foto: Naim)

New Classic-serien kobles sammen med et optisk styringskabel og styres med Naim-app’en. Naim har arbejdet på at gøre klimaaftrykket så lavt som muligt med et forbrug på blot 0,5 watt i standby.

Vejledende priser på New Classic ser sådan ud:

NPX 300 ekstern Naim DR PSU: 56.900 kr.

NCS 222 streaming pre-amp: 56.900 kr.

NAP 250 power-amp: 56.900 kr.

 

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Læs også:

Naim Uniti Star

Himmelsk lyd i stjerneklassen

For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede