TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Melco tager musik-streaming til nye – og dyre – højder

Med musik-serveren N10/2 appellerer Melco til entusiaster, som gerne vil betale i dyre domme for lagring og afspilning af digital musik i højeste kvalitet.

forfatter
Publiceret 22/02/2022 - 21:21

Japanske Melco Audio har netop lanceret deres seneste serie af musik-servere, nemlig N10/2. Der er to modeller, hvor N10/2-H50 har en mekanisk harddisk på 5 terabyte og erstatter den originale N10, mens N10/2-S38 har en støjfri SSD på 3,8 terabyte og erstatter det tidligere SSD-flagskib, N1Z/2EX. Begge er rendyrkede high-end-produkter og koster mere, end mange nok troede var muligt.

Melco siger, at de selv har håndplukket diskene for at sikre “exceptionel lydydelse”. Det forbedrede printkort er det samme, som sad i N10 45th Anniversary Limited Edition, der nu er udsolgt.

Melco N10 mkII silver scaled 1
Melco N10/2 fås i to versioner, som ser identiske ud. N10/2-H50 har en mekanisk harddisk på 5 terabyte, mens N10/2-S38 har en SSD på 3,8 terabyte. (Foto: Melco)

Separat strømforsyning

Opmærksomme læsere vil bemærke, at produktet er fordelt på to bokse. Strømforsyningen er nemlig fuldstændig adskilt fra hovedenheden. Hvert kabinet fylder en halv rack-bredde, så de samlet ikke optager mere plads end en standard hi-fi-komponent.

Melco lover et ekstremt lavt støjgulv og digital transport med høj præcision, og produkterne er bygget fra bunden med lydkvalitet for øje. Melco ville aldrig bruge standard IT-komponenter eller PC-dele i deres produkter, fordi de mener, at man kun kan få den bedst mulige lyd, hvis produktet specialtilpasses til opgaven allerede på idéstadiet. Det betyder, at alt ned til Ethernet-portene er lavet med lyden i tankerne.

Læs også Kraftigere lyd, end man skulle tro Nyd bekvemmeligheden ved streaming uden at miste lydkvalitet undervejs! Bliv lykkelig med en af disse tre små streaming-forstærkere.
Tre strømmeforsterkere juli 2021

Brugervenlighed

Melco har arbejdet meget med brugerfladen, så produkterne bliver så nemme at anvende som muligt for nye brugere, samtidig med at eksisterende Melco-brugere vil føle sig hjemme.

På bagsiden af hovedenheden finder man to Ethernet-porte; den ene kobles til internettet, og den anden til en netværksafspiller. Dermed undgår man en netværks-switch imellem, som Melco hævder tilfører hørbar forvrængning i tidsdomænet, også kaldet jitter.

 

Melco N10 mkII black scaled 1
(Foto: Melco)

USB 2.0

Der er også to USB-porte bagpå, den ene til USB-DAC, mens den anden er til overførsel af musik fra eksterne harddiske eller CD-rippere. Der er også en USB-port foran på hovedenheden.

Alle disse er af typen 2.0, som er mere end hurtig nok til lydoverførsel. Nyere USB 3.0 har dog nogle fordele i forhold til 2.0, da den ældre version kræver, at processoren konstant “pinger” afspillerdelen, dvs. spørger, om den har noget nyt at sende. Mens afspilleren med USB 3.0 sender datastrømmen, så snart den er klar.

Man skulle tro, at det i teorien kunne give endnu lavere jitter end USB 2.0, så hvorfor Melco bruger den gamle standard, forstår vi ikke helt.

Melco N10 mkII rear scaled 1
Melco N10/2 har to USB 2.0-porte på bagsiden, hvoraf den ene skal i en DAC, mens den anden kan tilsluttes en ekstra harddisk eller en CD-ripper. (Foto: Melco)

Roon Ready

Melco N10/2 er Roon Ready, understøtter DSD og kan app-styres via DLNA/UPnP. Blandt de understøttede streaming-tjenester er både Tidal, Qobuz og vTuner, og man kan downloade musik direkte via Qobuz Downloader og HighResAudio.com uden behov for en separat PC.

Sammen med en USB-DAC kan N10/2 bruges som højopløst digitalafspiller og understøtter opløsninger op til 32 bit/384 kHz samt Octo DSD.

Melco N10/2 styres med Melco Music HD-app’en, på frontpanelet eller med en tredjeparts RF-fjernbetjening (ikke IR).

Melco N10 mkII silver2 scaled 1
(Foto: Melco)

Priser og tilgængelighed

Melco N10/2 er allerede lanceret og fås i sølv eller sort. Prisen er 7.499 euro for N10/2-H50 med mekanisk harddisk, mens man må op i 9.999 euro for SSD-versionen N10/2-S38.

Dansk importør er Exotic Audio.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend