Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Melco tager musik-streaming til nye – og dyre – højder

Med musik-serveren N10/2 appellerer Melco til entusiaster, som gerne vil betale i dyre domme for lagring og afspilning af digital musik i højeste kvalitet.

Skrevet af / 22/02/2022 - 21:21
Melco tager musik-streaming til nye – og dyre – højder

Japanske Melco Audio har netop lanceret deres seneste serie af musik-servere, nemlig N10/2. Der er to modeller, hvor N10/2-H50 har en mekanisk harddisk på 5 terabyte og erstatter den originale N10, mens N10/2-S38 har en støjfri SSD på 3,8 terabyte og erstatter det tidligere SSD-flagskib, N1Z/2EX. Begge er rendyrkede high-end-produkter og koster mere, end mange nok troede var muligt.

Melco siger, at de selv har håndplukket diskene for at sikre “exceptionel lydydelse”. Det forbedrede printkort er det samme, som sad i N10 45th Anniversary Limited Edition, der nu er udsolgt.

Melco N10 mkII silver scaled 1
Melco N10/2 fås i to versioner, som ser identiske ud. N10/2-H50 har en mekanisk harddisk på 5 terabyte, mens N10/2-S38 har en SSD på 3,8 terabyte. (Foto: Melco)

Separat strømforsyning

Opmærksomme læsere vil bemærke, at produktet er fordelt på to bokse. Strømforsyningen er nemlig fuldstændig adskilt fra hovedenheden. Hvert kabinet fylder en halv rack-bredde, så de samlet ikke optager mere plads end en standard hi-fi-komponent.

Melco lover et ekstremt lavt støjgulv og digital transport med høj præcision, og produkterne er bygget fra bunden med lydkvalitet for øje. Melco ville aldrig bruge standard IT-komponenter eller PC-dele i deres produkter, fordi de mener, at man kun kan få den bedst mulige lyd, hvis produktet specialtilpasses til opgaven allerede på idéstadiet. Det betyder, at alt ned til Ethernet-portene er lavet med lyden i tankerne.

Læs også Kraftigere lyd, end man skulle tro Nyd bekvemmeligheden ved streaming uden at miste lydkvalitet undervejs! Bliv lykkelig med en af disse tre små streaming-forstærkere.

Brugervenlighed

Melco har arbejdet meget med brugerfladen, så produkterne bliver så nemme at anvende som muligt for nye brugere, samtidig med at eksisterende Melco-brugere vil føle sig hjemme.

På bagsiden af hovedenheden finder man to Ethernet-porte; den ene kobles til internettet, og den anden til en netværksafspiller. Dermed undgår man en netværks-switch imellem, som Melco hævder tilfører hørbar forvrængning i tidsdomænet, også kaldet jitter.

 

Melco N10 mkII black scaled 1
(Foto: Melco)

USB 2.0

Der er også to USB-porte bagpå, den ene til USB-DAC, mens den anden er til overførsel af musik fra eksterne harddiske eller CD-rippere. Der er også en USB-port foran på hovedenheden.

Alle disse er af typen 2.0, som er mere end hurtig nok til lydoverførsel. Nyere USB 3.0 har dog nogle fordele i forhold til 2.0, da den ældre version kræver, at processoren konstant “pinger” afspillerdelen, dvs. spørger, om den har noget nyt at sende. Mens afspilleren med USB 3.0 sender datastrømmen, så snart den er klar.

Man skulle tro, at det i teorien kunne give endnu lavere jitter end USB 2.0, så hvorfor Melco bruger den gamle standard, forstår vi ikke helt.

Melco N10 mkII rear scaled 1
Melco N10/2 har to USB 2.0-porte på bagsiden, hvoraf den ene skal i en DAC, mens den anden kan tilsluttes en ekstra harddisk eller en CD-ripper. (Foto: Melco)

Roon Ready

Melco N10/2 er Roon Ready, understøtter DSD og kan app-styres via DLNA/UPnP. Blandt de understøttede streaming-tjenester er både Tidal, Qobuz og vTuner, og man kan downloade musik direkte via Qobuz Downloader og HighResAudio.com uden behov for en separat PC.

Sammen med en USB-DAC kan N10/2 bruges som højopløst digitalafspiller og understøtter opløsninger op til 32 bit/384 kHz samt Octo DSD.

Melco N10/2 styres med Melco Music HD-app’en, på frontpanelet eller med en tredjeparts RF-fjernbetjening (ikke IR).

Melco N10 mkII silver2 scaled 1
(Foto: Melco)

Priser og tilgængelighed

Melco N10/2 er allerede lanceret og fås i sølv eller sort. Prisen er 7.499 euro for N10/2-H50 med mekanisk harddisk, mens man må op i 9.999 euro for SSD-versionen N10/2-S38.

Dansk importør er Exotic Audio.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top