Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

McIntosh med Roon-understøttelse

Syv digitale indgange med HDMI.

Skrevet af / 17/11/2022 - 19:19
McIntosh med Roon-understøttelse

De fleste forstærkere fra McIntosh, forforstærkere og integrerede, har et digitalt modul med en digital konverter – DAC – hvor man kan tilslutte digitale lydkilder. Men McIntosh har ikke haft en selvstændig DAC før denne.

MDA200 er slet og ret McIntosh’ digitale modul med DAC, DA2, pakket ind i et kabinet med egen strømforsyning. Den er lidt mere end det, for her får man analoge udgange, også balancerede XLR-udgange, og i alt syv digitale indgange.

Foto: McIntosh

Teknisk set er den baseret på en 8-kanals og 32-bit ESS-DAC, såkaldt Quad Balanced, med forbedret dynamikområde og lavere harmonisk forvrængning.

Som man kan se af baksiden, har MDA220 en USB-indgang, som understøtter DSD512 og DXD-filer op til 384 kHz. De øvrige indgange, såsom koaksial og optisk, understøtter op til 24-bit/192 kHz lydfiler. Indgangen mærket MCT er et DIN-stik, så man kan tilslutte McIntosh SACD/CD-afspillere med MCT-udgang og sætte MDA200 i stand til at decode DSD-filerne på SACD’er.

HDMI-indgangen understøtter lydretur (ARC) og bruges, når man vil koble TV-lyden til anlægget. McIntosh har også gjort MDA200 klar til Roon-streamere.

MDA200 er prissat til 4.000 USD, tæt på 30.000 kroner herhjemme plus moms, og den kan fås senere på året.

Foto: McIntosh

McIntosh MA9500

Raffineret kraftværk

McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Burmester præsenterer ny forstærker

Kraftig forstærker til streaming

Scroll to Top