De kunne selvfølgelig have bygget det hele ind i ét stort kabinet, men i en forforstærker er der lav spænding og en masse følsom elektronik, så derfor kan det betale sig at dele den to kabinetter.
Det bliver selvfølgelig dyrere, men i denne prisklasse – high-end – er det ikke så vigtigt.
For her er lyden det allervigtigste, og når man flytter strømforsyning og strømstyring til et separat kabinet, mindsker man risikoen for interferens og sænker støjgulvet i forforstærkeren.
I McIntosh C12000 er forforstærkermodulet opdelt i to kanaler (dual mono) i det kabinet, hvor alle lydkilder kobles til. Her er der i alt 12 indgange, seks af dem balancerede, og to er til pladespillere med enten MM- eller MC-pickup.
Forforstærkeren er en rent analog konstruktion og har ikke et McIntosh DAC-modul.
De to pladespillerindgange bruger ligesom line-trinet vakuumrør i forstærkerleddet, fire 12AX7A i en balanceret konfiguration, og her kan man selv tilpasse kapacitans og belastning til den pickup, man måtte have.
Den todelte forforstærker er klar til levering i USA i løbet af december, hvor den vil koste 16.000 dollars, eller 8.000 dollars pr. modul. Så kommer den sandsynligvis til at koste i omegnen af 130.000 kroner herhjemme.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer