TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh C12000 i to dele

Ny forforstærker med alt inkluderet.

forfatter
Publiceret 18/11/2021 - 23:28

De kunne selvfølgelig have bygget det hele ind i ét stort kabinet, men i en forforstærker er der lav spænding og en masse følsom elektronik, så derfor kan det betale sig at dele den to kabinetter.

Det bliver selvfølgelig dyrere, men i denne prisklasse – high-end – er det ikke så vigtigt.

For her er lyden det allervigtigste, og når man flytter strømforsyning og strømstyring til et separat kabinet, mindsker man risikoen for interferens og sænker støjgulvet i forforstærkeren.

I McIntosh C12000 er forforstærkermodulet opdelt i to kanaler (dual mono) i det kabinet, hvor alle lydkilder kobles til. Her er der i alt 12 indgange, seks af dem balancerede, og to er til pladespillere med enten MM- eller MC-pickup.

Forforstærkeren er en rent analog konstruktion og har ikke et McIntosh DAC-modul.

De to pladespillerindgange bruger ligesom line-trinet vakuumrør i forstærkerleddet, fire 12AX7A i en balanceret konfiguration, og her kan man selv tilpasse kapacitans og belastning til den pickup, man måtte have.

Læs også McIntosh MC3500 Mk II i Woodstock-design Originalen har spillet på Woodstock-festivalen.

Den todelte forforstærker er klar til levering i USA i løbet af december, hvor den vil koste 16.000 dollars, eller 8.000 dollars pr. modul. Så kommer den sandsynligvis til at koste i omegnen af 130.000 kroner herhjemme.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på high end-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend