Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Marantz CD 50n og Model 50

Ny netværksafspiller med CD og integreret forstærker.

Skrevet af / 24/10/2023 - 11:05
Marantz CD 50n og Model 50

Da Marantz lancerede Model 30 og SACD 30n, markerede det et generationsskifte hos Marantz. Og det er fortsat med Model 40n, CD60 og for nylig receiveren Model 70.

Men det slutter ikke her, for nu kommer der endnu en netværksafspiller med CD, eller er det omvendt?  CD 50n har indbygget netværk og er en mere prisvenlig version af SACD 30n, men uden mulighed for at afspille SACD’er.

Læs også Silkeblød krystalklar lyd Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.

Model 50 er en tilhørende integreret forstærker, i samme design som Model 70 og 40n. 

HDMI ARC og netværk

Foto: Marantz

Marantz CD 50n er faktisk udstyret med HDMI ARC til tilslutning og styring af TV-lyd, samtidig med at den har netværkstilslutning, både via Ethernet og trådløst. Der er også digitale indgange til andre lydkilder, og den indbyggede ESS Sabre digitalkonverter understøtter op til 32 bit og 384 kHz PCM via USB og DSD 256.

Foto: Marantz

Den har også en variabel volumenudgang, så afspilleren kan bruges som forforstærker, direkte til en effektforstærker eller et par aktive højttalere.

Læs også Det bedste af begge verdener Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...

Naturligvis understøtter den streamingtjenester som Spotify, Tidal og AirPlay 2, og den har Marantz’ og Denons HEOS indbygget.

Model 50

Low--Marantz_MODEL50_N_bk_StudioB Low--Marantz_MODEL50_bk_StudioD_02 Low--Marantz_CD50n_bk_StudioD_02 Low--Marantz_CD50n_N_sg_StudioB
<
>
Model 50 uden topplade. Foto: Marantz

Model 50 er en ren tokanals integreret forstærker med 70 watt pr. kanal og med klasse A/B-forstærkerkredsløb i lighed med Model 40. Den har også Marantz HDAM-forstærkermoduler samt seks analoge indgange plus pladespillerindgang til MM-pickupper.

Priser

Low--Marantz_CD50n_bk_StudioF Low--Marantz_CD50n_sg_StudioR Low--Marantz_MODEL50_U_N_K_F_bk_StudioR Low--Marantz_MODEL50_U_N_K_F_sg_StudioL
<
>
Foto: Marantz

Marantz CD 50n og Model 50 kommer i handlen i denne måned, og priserne er angivet til 1.800 euro stykket, hvilket i danske kroner svarer til omkring 13.500 kroner.

Vi har både Marantz CD 50n og Model 50 på testbænken, og resultatet vil du vil kunne læse om i næste måned.

Foto: Marantz

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Marantz CD 50n og Model 50”

  1. Carsten Jørgensen

    Glæder mig helt vildt til at læse jeres test. Fantastisk design både i den sorte version og i champagnelooket. Har tidligere afprøvet 30n SACD som havde en dejlig varm lyd, den kostede 8000 kr. mere end 50n og jeg havde ikke brug for at afspille SACD, så den var lidt for dyrt. Den var lidt langsom til at tænde og til at skifte til næste nummer på cd-en, men lækker. Så fedt med en opdateret version som kommer øverst på ønskelisten til Jul, hvor jeg håber den i de danske butikker.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top