TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Jerry Garcias McIntosh MC2300 er solgt

Jerry Garcias gamle McIntosh solgt for millioner.

Den legendariske McIntosh-forstærker satte prisrekord på en auktion, Sotheby for nylig afholdt med diverse objekter fra Grateful Deads lange karriere.

Dele af bandets sceneudstyr fra forskellige epoker var under hammeren, deriblandt Jerry Garcias McIntosh MC2300, som han foretrak at bruge som guitarforstærker, og som var en del af bandets Wall of Sound. Et sceneudstyr med til sammen 30.000 watt, som bl.a. bestod af en række McIntosh-forstærkere.

Foto © Bob Minkin

Garcias forstærker blev kaldt Budman, efter klistermærket på fronten, som afbilder Budweiser Budman og adskiller Garcias forstærker fra de 69 andre MC2300-forstærkere, bandet brugte.

MC2300 leverede 300 watt i stereo eller 600 watt i mono, og Jerry Garcia brugte altså dette eksemplar i mange år.

Da forstærkeren var under hammeren, endte salgssummen på 378.000 dollar, eller knap 2,5 millioner kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.