High-end-DAC fra Audio Analogue

Med AAdac vil Audio Analogue tages alvorligt digitalt.
Annonce
Annonce
forfatter

Audio Analogue AAdac har en opløsning på 32 bit/768 kHz, hvilket er det højeste på markedet. Den italienske producent har dog valgt at sætte de digitale bremseklodser ved 392 kHz.

Læs også
Denne DAC er virkelig unik Fra en producent, jeg ikke havde hørt om, kommer et virkeligt unikum af en DAC. Faktisk den bedste, jeg har hørt.

Det kan der være mange grunde til, f.eks. at det er svært at dekode 768 kHz uden at tilføre en masse støj oveni. Derfor kan det virke fornuftigt at nedkonvertere til 392 kHz før dekodning.

Analog- og digitaltrinet i AAdac har hver sin strømforsyning. (Foto: Audio Analog)

Nu skal det siges, at vi endnu ikke har set eller hørt ét eneste lydspor i 768 kHz, så den del er alligevel ikke så relevant. Men hvis dit mundvand begynder at løbe ved tanken om en opløsning, der “goes to 11”, så bør du tjekke RME ADI-2 DAC ud.

DAC-chippen i AAdac er en ESS Sabre ES9038, hvor den billigere DAC fra RME anvender en AKM AK4490. Som egentlig går for at være en bedre DAC-chip, men vi ved, at det meste af lydkvaliteten ligger i selve implementeringen.

AAdac understøtter som nævnt PCM-signaler op til 32 bit/768 kHz og desuden DSD12 (5,6 MHz).

Her finder du alt, hvad du har brug for af digitale indgange, og både balancerede og ubalancerede udgange. (Foto: Audio Analog)

De digitale indgange inkluderer USB-B, optisk, to koaksiale og en AES/EBU XLR-indgang. Som en lille ekstra service har man desuden inkluderet Bluetooth med aptX-dekodning.

Syv digitale filtre er implementeret, og du kan vælge at gøre line-udgangen variabel og dermed bruge DAC’en som forforstærker. Derfor er det også naturligt, at man har inkluderet en hovedtelefonudgang på fronten.

Audio Analogue AAdac er her afbildet i sølv, men fås også i sort. (Foto: Audio Analog)

Audio Analogue siger, at de har arbejdet hårdt på at skabe en “analog klangkarakter”, og derfor har den digitale og den analoge del i AAdac også hver sin separate strømforsyning. Udgangstrinet er fuldt balanceret og har både RCA- og XLR-terminaler.

I Danmark forhandles Audio Analogue AAdac af TopSound Hi-Fi, og prisen er 27.500 kroner.

audioanalogue.com

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.