Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: JBL Classic

JBLs Classic-serien forbedres.

Skrevet af / 19/05/2023 - 21:35
High-End 2023: JBL Classic

Man kan ikke se det, men JBL har faktisk givet Classic-serien en overhaling. De stærkt retro-inspirerede højttalere er ikke lavet tilfældigt. De er baseret på tidligere klassikere fra JBLs højttaler-sortiment.

Deraf Classic-navnet.

Den største af dem, L100 Classic, blev for ikke så længe siden introduceret i sort klaverlak, og det samme skete med den mindre to-vejs model L82 Classic. De fik stille og roligt nogle opgraderinger fra de versioner, vi testede, og nu sker det samme med valnøddetræ-versionerne og med de fede Quadrex-gitre.

Læs også En fest af en højttaler De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

JBL fortæller, at de er gået delefilteret efter i sømmene, og har ændret både komponenter og konstruktion. Det er nu bedre tilpasset enhederne, som også er blevet forbedret. Med ændret enhedsdesign og forbedringer i affjedring, membraner og tuning, spiller de efter sigende bedre end deres forgængere.

Jeg mener godt, man kan tro på, hvad JBL siger. Det par L100 Classic II, jeg lyttede til, lød åbne og afbalancerede, med virkelig fed dynamik, især i bassen. Lovende, kan man sige, og når man tænker på, at der ikke var meget i vejen med forgængeren, kan man kun glæde sig til de nye versioner.

Læs også Trådløs studielyd derhjemme Et par højttalere som de her er den letteste vej til god lyd.

De to trådløse modeller i P-serien var også udstillet. Vi har allerede testet den mindste; den større 43293P har alt, hvad den lille har. Blot med langt mere rækkevidde i bassen, og et meget større lydbillede.

blank

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top