Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

HiFi Rose RA280-forstærker

Retrodesign med masser af kræfter.

Skrevet af / 12/02/2024 - 11:05
HiFi Rose RA280-forstærker

Ud af det blå dukkede HiFi Rose op og tog os med storm. En producent, som ingen havde hørt om, er ikke så usædvanligt, men at det lykkedes så godt i første forsøg, er meget usædvanligt.

Da vi testede deres netværksstreamer, RS150B, var alle begejstrede. Et sjældent smukt interface kombineret med fantastisk byggekvalitet og suveræn lyd slog helt benene væk under os.

Læs også Fantastisk gennemført afspiller HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

HiFi Rose laver flere af disse netværksstreamere, også med indbyggede forstærkere, til dem, der foretrækker at have alt på ét sted.

De laver også en integreret forstærker, RA1280, som ligner et schweizisk urværk, og som koster det samme. Men nu lancerer de en meget billigere version kaldet RA280.

(Foto: HiFi Rose)

Den har et langt mere minimalistisk design i retrostil med VU-metre og nøgterne, instrumentale kontroller, der minder mere om laboratorieudstyr end om en hi-fi-forstærker.

Her er ingen streaming af nogen art overhovedet. Ikke engang en DAC, og alle indgange, inklusive MM-indgangen til en pladespiller, er analoge. Dermed ikke sagt, at forstærkeren er helt analog – langt fra. HiFi Rose kalder den en klasse AD-forstærker, som minder om Devialets måde at kombinere analogt og digitalt på.

(Foto: HiFi Rose)

Klasse AD betyder, at forstærkeren bruger både analog og klasse D (PWM, red. anm.). Udgangstrinnet er bestykket med Gallium Nitride-felteffekttransistorer. I stedet for konventionelle transistorer, såsom MosFet. Det er sådan, HiFi Rose mener, at de formår at kombinere masser af kraft med lav forvrængning, kontrol og præcision. Forstærkeren er heller ikke nogen slapsvans med 250 W effekt i hver kanal.

(Foto: HiFi Rose)

Ud over VU-metrene har aluminiumsfronten bas- og diskantkontrol. Her kan du justere bas og diskant med ± 15 dB ved 100 Hz og ved 10 kHz, med 12 dB hældning styret af en aktiv eq med op-amps.

RA280 kommer i handlen i slutningen af februar til en forventet pris omkring 3.299 euro. Cirka halvdelen af prisen for en RA180.

(Foto: HiFi Rose)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

0
Scroll to Top