Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hegel H600: Længe ventet kraftværk

Hegel lover os, at den nye H600 overgår sin forgænger i lydkvalitet. Og endelig kommer der Tidal Connect.

Skrevet af / 01/08/2023 - 16:51
Hegel H600: Længe ventet kraftværk

Endelig kommer den integrerede Hegel H600!

Hegel siger selv, at de var lidt betænkelige, da de lancerede H590. Ville markedet tage en så dyr Hegel-forstærker til sig? Vi taler trods alt om en producent, der tidligere har beskæftiget sig med high-end produkter i premium-klassen. Pludselig var de på vej ind på et marked med konkurrenter som Gryphon, McIntosh og andre sværvægtere. Men den kraftfulde H590 var en succes, og vi på redaktionen elskede den.

Et problem var understøttelsen af Roon, som Hegel havde lovet, men som det tog flere måneder at få på plads. Processoren var ikke kraftig nok, så man måtte være meget kreativ med kodningen for at få det til at fungere. Men endelig kom Roon, og alt var fryd og gammen. Man kunne altid savne Tidal Connect, men nu var der ikke plads til mere funktionalitet. Glem alt om det.

Hegel_H600 front
Foto: Hegel

Der er ikke noget at udsætte på lyden fra H590. I hvert fald ikke, da den kom. Men siden da har Hegel erstattet sit trofaste P30- og H30-forstærkersæt med de endnu bedre P30A og H30A. Med endnu bedre lyd! Og det er netop lyden, der skal være nøgleordet i den nye integrerede Hegel H600.

Nøgleordet er lydkvalitet. Personligt synes jeg, at H600 er en massiv forbedring i forhold til H590. Så meget, at jeg nu ikke længere synes, at H590 er særlig behagelig at lytte til,” siger markedschef Anders Ertzeid selvsikkert i en e-mail.

Ifølge Hegel har H600 meget DNA fra P30A / H30A, hvilket skulle give en “næsten skræmmende kombination af opløsning, lydbillede og detaljer”.

Læs også Meget mere end rå muskelkraft Hegel P30A og H30A er store, og meget få mennesker har råd til dem. Men det øger kun lysten til dette nådesløse forstærkersæt.

Kraftværk

H590 kunne prale med 301 watt pr. kanal i 8 ohm. Lidt frækt har Hegel øget effekten til 303 watt i H600. Som hos forgængeren er dæmpningsfaktoren 4.000 i 8 ohm for at give fuld kontrol i bassen uanset højttalerimpedans. Dual mono-design skal give næsten samme ydelse som to mono-forstærkere i én boks.

En topmoderne forforstærker er indbygget, og volumenkontrollen er taget direkte fra referenceforforstærkeren P30A. Alt elektronik er designet internt, ifølge Hegel med komponenter af bedste kvalitet.

Kombineret med SoundEngine2-støjkorrektion skal det give et lydsignal, der er så tæt på den originale indspilning som muligt.

Hegel_H600 front angle 2
Foto: Hegel

Bit-perfect DAC

DAC’en i Hegel H600 har et bit-perfekt design uden resampling eller upsampling. Det har den til fælles med DAC’en i Vikings nye flagskibs-CD-afspiller. En stor, dedikeret strømforsyning til DAC’en skal sikre den mest stabile ydelse, og den er afskærmet med en tyk stålplade for at undgå interferens fra andre elektroniske komponenter i forstærkeren. Hegel kalder DAC’en “banebrydende”, når det gælder opløsning og timing.

Funktioner

Fordi fantastisk lyd ikke skal gå ud over brugervenlighed og funktioner, er Hegel H600 udstyret med AirPlay 2, UPnP-streaming og Spotify Connect. Og – omsider – Tidal Connect. Det betyder, at du kan få audiofil streaming direkte fra Tidal-app’en på din telefon, direkte gennem luften til forstærkeren. Roon Ready er også på vej, men afventer stadig godkendelse. Denne gang har Hegel ikke givet os et tidsestimat for Roon, og det er nok klogt. Der var meget ballade sidste gang, da den blev et år forsinket …

Hegel lover os, at dette kun er begyndelsen. H600 har nemlig fået en meget avanceret streamingmotor, som vil sikre, at forstærkeren altid er opdateret med de nyeste muligheder for at streame din musik. Om det betyder fremtidig understøttelse af Qobuz, Apple Music osv. må tiden vise.

Forstærkeren ligner sin forgænger til forveksling, men de store kontrolknapper på fronten af H600 er nu taktile med touch-kontrol, hvilket skulle gøre forstærkeren mere intuitiv at bruge.

Hegel_H600 rear
Foto: Hegel

Ikke HDMI

Der er sikkert en grund til det, men Hegel har valgt ikke at udstyre H600 med en HDMI-indgang. Det ville vi ellers gerne have haft, så den kunne forbindes til TV’et via ARC/eARC. Så kunne man også styre lyden direkte fra TV’ets fjernbetjening.

Heldigvis kan forstærkeren programmeres til at reagere på almindelige TV-fjernbetjeninger. Dog kun, hvis dit TV har IR-fjernbetjening og ikke Bluetooth. Bluetooth-fjernbetjening bliver stadig mere almindeligt på dyrere TV’er, så det er ikke sikkert, at du vil kunne bruge din.

Læs også Denne skal få CD'er til at lyde bedre end noget andet Hegel Viking afspiller kun CD'er, men skal til gengæld gøre det bedre en nogen anden.

HT gennemstrømning

De fleste indgange kan sættes som en fast hjemmebioindgang på højt niveau, hvilket gør det enkelt at kombinere H600 med surroundforstærkere og processorer. Flere funktioner vil blive tilføjet i fremtiden via firmwareopdateringer. De installeres automatisk, når de frigives, du skal bare sørge for, at din H600 er tilsluttet netværket.

Indgange

Forstærkeren har to par ægte balancerede XLR-indgange og to par ubalancerede RCA-indgange. På den digitale front har den en LAN-netværksport, en USB 32/384-indgang (som også understøtter DSD256/DoP), tre optiske indgange, en koaksial indgang og en ægte BNC 75-ohm-indgang. Af analoge udgange har den et par faste RCA-udgange, hvor du f.eks. kan tilslutte en hovedtelefonforstærker. Og desuden et par justerbare RCA-udgange til tilslutning af en effektforstærker eller subwoofer. Derudover har den en BNC fast 75-ohm digital udgang.

Hegel_H600_AI generated background
Foto Hegel (KI-generert bakgrunn)

Hegel H600: Pris og tilgængelighed

Forstærkeren kommer ud til butikkerne i slutningen af september. Prisen er 84.999 kroner.

Mere info: hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

0
Scroll to Top