Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hegel får AirPlay 2

Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.

Skrevet af / 26/01/2023 - 20:45
Hegel får AirPlay 2

Hegel har længe understøttet AirPlay i deres forstærkere. Lige siden den integrerede H160 kom i 2014, har man kunnet streame musik trådløst fra sin iPhone til Hegel.

Men selv om AirPlay var vældig smart, da den kom, er den ikke uden udfordringer. Du kan få lejlighedsvise dropouts i lyden, og eftersom musikken streamer fra mobilen, via netværket og derefter til forstærkeren, afbrydes musikken, når telefonen ringer. Holder du fest med mobilen som musikkilde, og har du pludselig en mobilsamtale, så må gæsterne vente i stilhed, indtil du er færdig med at tale, og musikken kan streame igen.

Nu har man godt nok siden 2018 kunnet bruge Spotify Connect og dermed sno sig udenom problematikken. Men hvad nu, hvis du vil have musikken i ‘lossless’ CD-kvalitet? I så fald har du brug for noget andet.

Hegel fik for relativt nylig Roon Ready-funktion til H120, H190, H390 og H590. Og dét er en eftertragtet funktion blandt mange audiofile. Men det indebærer også, at det kræver et Roon-abonnement for at afspille musikken fra Mac eller PC, og det er ikke gratis.

Endelig får Hegel AirPlay 2

Derfor er det meget velkomment, at Hegel nu har opdateret sine forstærkere med AirPlay 2. Musikstreaming foregår ligesom med AirPlay, bortset fra en vigtig detalje. Streamingen foregår ikke længere fra telefonen, men direkte fra forstærkerens indbyggede streaming-enhed. Telefonen er nu kun en fjernbetjening. Ligesom med Spotify Connect. Det betyder mere stabil streaming, og at telefonen kan afbrydes midt i en sang, uden at musikken stopper. Du kan derfor være i gang med mobilsamtaler og lignende uden at spolere musikoplevelsen for gæsterne.

Multiroom og smart-funktioner

En anden fordel ved AirPlay 2 er understøttelse af en meget bedre multiroom-funktion. Andre AirPlay 2-produkter på samme netværk kan betjenes fra den samme iPhone eller iPad, og de kan også kobles sammen for at afspille det samme indhold på samme tid. Du kan med andre ord få den samme musik i alle rum, på tværs af producenter og mærker. Så længe de alle understøtter AirPlay 2.

Hermed har du markant forbedrede muligheder for at inkludere stereoanlægget i dit Smart Home. Som f.eks. at programmere vækkeur-funktionen.

Disse produkter understøttes

Følgende Hegel-produkter understøtter AirPlay 2 fra og med 19. januar 2023: H95, H120, H190, H390 og H590. Det eneste du behøver at gøre er at opdatere produktet til den nyeste version. Dette gøres direkte i opsætningsmenuen på forstærkeren.

Mere information: Hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Byg din egen pladespiller fra Clearaudio

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

0
Scroll to Top