Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

GO Bar Kensei: iFi trækker sværdet med bærbar DAC

Den bærbare iFI Go Bar Kensei har fået sit navn efter japanske samuraier.

Skrevet af / 19/03/2024 - 18:01
GO Bar Kensei: iFi trækker sværdet med bærbar DAC

Nu vil det vise sig, om den lille DAC iFi GO Bar Kensei kan leve op til sit navn og hugge sig igennem konkurrencen med overlegen lydkvalitet. iFi selv er bestemt ikke beskedne, når det gælder deres løfter. Kensei skal være verdens første ultrabærbare DAC med såkaldt K2HD-teknologi.

iFi GO Bar Kensei
Foto: iFi Audio

Hvad i alverden er K2HD?

K2HD er udviklet af JVCKENWOOD og er beregnet til at genskabe musik i samme kvalitet som den oprindelige indspilning. Tanken er at genoplive de rige, naturlige overtonestrukturer, der går tabt i digitaliseringsprocessen.

K2-teknologien er grundlæggende en mastering-proces, der bruger avancerede beregninger til at tage de overtoner, der findes i en højopløst optagelse, og spejle dem ned til under 20 kHz for at “bevare det musikalske udtryk, der findes i den originale kilde“, når musikken bliver mastered til CD-formatet, som ikke rummer frekvenser over 20 kHz. Dette gøres på en måde, der ikke skaber dissonante alias-frekvenser, men i stedet lyder harmonisk for øret.

Læs også Musikstreaming bliver ikke meget bedre end dette NEO Stream fra iFi Audio er ikke større end en kioskroman. Men lyden er næsten af bibelske proportioner.

Som afspilningsteknologi kan K2HD-teknologien decode disse optagelser, så frekvenserne konverteres tilbage til deres højopløste oprindelse. Men eftersom der er indspillet en meget begrænset mængde musik i dette format (lidt over 1.000 indspilninger gennem Victor Studios), er det godt, at teknologien også kan gøre noget lignende for andre musikudgivelser.

Læs også Den kraftigste bærbare i verden? iFi flirter med det diabolske, med en bærbar kraftkarl på over 5 watt. iDSD Diablo 2 understøtter højopløste lydfiler, og har desuden lossless Bluetooth-lyd.

Her har JVC’s ingeniører brugt ørerne til at sammenligne masterversionen med CD-versionen af mange albums og derefter udviklet en algoritme til på bedst mulig vis at genskabe det, der mangler. K2HD-teknologien tager en hvilken som helst udgivelse og tryller med lyden, så den kommer tættere på originalindspilningen.

Det skal siges, at optagelser uden K2-metadata aldrig kan blive ægte højopløst, ligesom et stereospor ikke kan kaldes “Dolby Atmos”, selv om det skaleres op til mange kanaler af en surroundprocessor. Men resultatet kan stadig blive virkelig godt. iFi selv virker begejstrede for dette samarbejde:

Vi er fyr og flamme over at lancere vores partnerskab med JVCKENWOOD og den utrolige K2HD-teknologi. Det her er en milepæl på vores rejse mod at levere uovertruffen lydkvalitet”, siger Colin Farch, iFi’s chef for forskning og udvikling.

iFi GO Bar Kensei Box
GO Bar Kensei leveres i en særlig trææske. Foto: iFi Audio

En DAC med samuraj-ånd?

Kensei skal ikke bare være en omvandrende demonstration af mobil teknologi. Når det gælder konstruktionen, er den også inspireret af japansk sværdkunst. Kabinettet er nemlig fremstillet af japansk rustfrit stål, som er kendt for sin høje renhed og kvalitet.

Og ligesom en dygtig kriger kan tilpasse sig enhver modstander, giver Kensei dig mulighed for at justere lyden i detaljer. Med fire digitale filterindstillinger og iFi’s XBass+- og XSpace-funktioner kan du tilpasse basresponsen og rumfornemmelsen til din smag.

iFi GO Bar Kensei contents
Tilbehøret omfatter både Lightning- og USB-C-kabler og endda en trådløs USB-dongle til PC og Mac. Foto: iFi Audio

Funktioner

Ud over den førnævnte K2HD-teknologi og det japanske stål skiller Kensei sig ud fra den almindelige GO Bar-version i aluminium ved at have meget lavere jitter.

Tilslutningerne omfatter en 4,4 mm balanceret udgang med dobbelte monokredsløb, opgivet til at levere maksimalt 477 mW i 32 ohm. En særlig iEMatch-teknologi skal optimere udgangsniveauet til følsomme in-ear-hovedtelefoner. Turbo Mode giver desuden et ekstra lydtryk på 6 dB til mere krævende hovedtelefoner.

Kensei understøtter højopløste filer op til 384 kHz og DSD256 samt desuden MQA-filer. Alt dette er pakket ind i et kabinet, der nemt kan være i din lomme.

iFi GO Bar Kensei black background
Foto: iFi Audio

iFi GO Bar Kensei: Pris og tilgængelighed

For at få fingrene i en iFi GO Bar Kensei pocket DAC skal du af med omkring 3.400 kroner. Produktet er tilgængeligt nu.

Mere info: ifi-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top