Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ferrari Roma Spider leveres med JBL

620 HK og 1.500 watt JBL Premium Hi-Fi.

Skrevet af / 21/12/2023 - 12:00
Ferrari Roma Spider leveres med JBL

Jeg er ikke sikker på, hvad der er sejest. En V8 med 620 hk og to turboer eller et 1.500 watt JBL Premium Hi-Fi-anlæg. I den nye Ferrari Roma Spider får du begge dele.

Her kan du få brug for 1.500 watt, hvis du skal have en chance for at høre noget af musikken, når du flyver hen over asfalten med 7.500 o/min. og 320 km/t. For så hurtigt kan du køre i en Roma Spider med taget nede. Du kan i øvrigt godt glemme alt om at lukke taget ved den hastighed, men hvis du sænker farten til 60 km/t, tager det 13,5 sekunder at lukke taget igen.

Foto: Ferrari

Man kan med rette spørge, hvad man skal med et lydanlæg i en Ferrari. En V8’er laver lyd nok i sig selv, men man kører jo ikke rundt med 7.500 o/min. hele tiden. Og så er det meget behageligt at kunne nyde musikken fra et ordentligt anlæg.

I den strømlinede 2+2-kabine, som også fås med fast tag, får du et JBL Premium Hi-Fi-system, der er udviklet specielt til Roma af JBL Professional. Anlægget har 12 højttalere, fordelt i hele den kompakte kabine, med en samlet effekt på 1.500 watt. Det hele styres af en DSP, der bruger Quantum Logic Surround-teknologi.

Du styrer lyden og meget mere herfra i Roma Spider. Foto: Lasse Svendsen

Der er fuld integration med trådløs Apple CarPlay og Android Auto her, med trådløs opladning af mobiltelefonen integreret med knapper på rattet. En 8,4-tommers skærm i midterkonsollen, en individuel 8,8-tommer til passageren og en konfigurerbar instrumentskærm til føreren kan bl.a. vise infotainment, playlister og navigation.

Læs også Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.

Når taget er nede, kan det være svært at se skærmene, man skal derfor vælge high contrast i menuen for at maksimere lysstyrken og kontrasten på skærmene, så de er lettere at læse.

Man kan ikke bestille en Roma med et Burmester-anlæg. Det er i øjeblikket forbeholdt Purosangue. Bang & Olufsen er heller ikke tilgængelig, selv om Ferrari og B&O har indgået et samarbejde om produkter, der er licenseret af Ferrari til at bruge den røde farve og logoet.

Læs også Ferrari-samarbejde giver flotte røde Bang & Olufsen-produkter Vi er vilde med resultatet af Bang & Olufsens samarbejde med Ferrari om en helt ny rød farve på udvalgte produkter.

JBL-anlægget i Ferrari Roma Spider er måske af sekundær betydning for målgruppen for sådan en Ferrari, som allerede nu, en måned efter lanceringen, rygtes at være udsolgt i lang tid fremover. Jeg har en mistanke om, at det har at gøre med noget andet end det faktum, at bilen kommer med lyd fra JBL.

Ferrari Roma Spider 1

Læs også Råfed retrohøjttaler JBL’s klassiske bestseller er genopstået som en af de mest festlige højttalere, vi har hørt i lang tid.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

HIGH END-messen i München nærmer sig

Pladespiller med indbygget forstærker

Kom til hi-fi-fest i København

Byg din egen pladespiller fra Clearaudio

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

0
Scroll to Top