TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Esoteric N-01XD

Fuldt integreret DAC med netværkstilslutning og MQA-understøttelse.

Mange tror måske, at audiofile kun er optaget af at børste støv af pladesamlingen og lægge deres kabler i fine slanger på gulvet, mens de tjekker, at højttalerne stadig står på den nøje afmålte plads.

Det kan godt være, men det kan også godt være, at de har en netværksafspiller, som de bruger, når de streamer musik. Audiofile er nemlig ikke en stereotyp gruppe, og man kan sagtens have både vinylplader og digital netværks-streaming.

Derfor findes der netværksafspillere som Ayre QX-5 og Technics SL-G700, der også inkluderer en CD-afspiller.

Esoteric N-01XD gør meget af det samme, bare uden CD-afspiller, men den stiller op i en helt anden klasse.

(Foto: Esoteric)

Afspilleren – lad os kalde den det – er egentlig en digitalkonverter med netværkstilslutning og analoge udgange. Den er lavet af TEAC’s Esoteric-afdeling, der kun giver sig af med det mest ekstreme high-end, og N-01XD er ingen undtagelse.

Esoteric N-01XD er overdådigt bygget med et massivt chassis, som både skærmer og dæmper, og indeholder en DAC med DSD- og MQA-understøttelse, så man kan tilslutte digitale lydkilder og kablet netværk til musik-streaming, og den anvender det, Esoterisk kalder en Master Sound Discrete DAC.

(Foto: Esoteric)

Kompleksiteten er overvældende: DAC’en anvender 32 separate elementer – for hver kanal! – samt en Delta-Sigma-modulator fra Esoteric, som kører med 64 bit og 512 Fs sampling.

Det analoge udgangskredsløb anvender en buffer-forstærker med en meget høj slew rate på 2.000 V/µs, og udgangene bruger kondensatorer med hele 250.000 µF kapacitet.

Det er rimelig formidabelt for en forstærker, for slet ikke at tale om en DAC. På bagsiden er der også tilslutninger til separat master-clock, og afspilleren understøtter Esoterics ES-Link, der bl.a. giver højere sampling over HDMI-indgangene, 22,5 MHz DSD og 768 kHz/48 bit PCM.

(Foto: Esoteric)

Der findes også en Esoteric Sound Stream-app til Apple iOS/Android, hvor man kan styre streamingen over netværket og gennemse musikbiblioteket på en harddisk, der er tilsluttet samme netværk.

Esoteric N-01XD understøtter Tidal, Qobuz og Spotify, den er Roon Ready og har indbygget understøttelse af MQA-filer (Tidal Master). Den er klar til levering fra april og vil koste ca. 175.000 kroner.

(Foto: Esoteric)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.