Search
Generic filters

Esoteric N-01XD

Fuldt integreret DAC med netværkstilslutning og MQA-understøttelse.

Mange tror måske, at audiofile kun er optaget af at børste støv af pladesamlingen og lægge deres kabler i fine slanger på gulvet, mens de tjekker, at højttalerne stadig står på den nøje afmålte plads.

Det kan godt være, men det kan også godt være, at de har en netværksafspiller, som de bruger, når de streamer musik. Audiofile er nemlig ikke en stereotyp gruppe, og man kan sagtens have både vinylplader og digital netværks-streaming.

Derfor findes der netværksafspillere som Ayre QX-5 og Technics SL-G700, der også inkluderer en CD-afspiller.

Esoteric N-01XD gør meget af det samme, bare uden CD-afspiller, men den stiller op i en helt anden klasse.

(Foto: Esoteric)

Afspilleren – lad os kalde den det – er egentlig en digitalkonverter med netværkstilslutning og analoge udgange. Den er lavet af TEAC’s Esoteric-afdeling, der kun giver sig af med det mest ekstreme high-end, og N-01XD er ingen undtagelse.

Esoteric N-01XD er overdådigt bygget med et massivt chassis, som både skærmer og dæmper, og indeholder en DAC med DSD- og MQA-understøttelse, så man kan tilslutte digitale lydkilder og kablet netværk til musik-streaming, og den anvender det, Esoterisk kalder en Master Sound Discrete DAC.

(Foto: Esoteric)

Kompleksiteten er overvældende: DAC’en anvender 32 separate elementer – for hver kanal! – samt en Delta-Sigma-modulator fra Esoteric, som kører med 64 bit og 512 Fs sampling.

Det analoge udgangskredsløb anvender en buffer-forstærker med en meget høj slew rate på 2.000 V/µs, og udgangene bruger kondensatorer med hele 250.000 µF kapacitet.

Det er rimelig formidabelt for en forstærker, for slet ikke at tale om en DAC. På bagsiden er der også tilslutninger til separat master-clock, og afspilleren understøtter Esoterics ES-Link, der bl.a. giver højere sampling over HDMI-indgangene, 22,5 MHz DSD og 768 kHz/48 bit PCM.

(Foto: Esoteric)

Der findes også en Esoteric Sound Stream-app til Apple iOS/Android, hvor man kan styre streamingen over netværket og gennemse musikbiblioteket på en harddisk, der er tilsluttet samme netværk.

Esoteric N-01XD understøtter Tidal, Qobuz og Spotify, den er Roon Ready og har indbygget understøttelse af MQA-filer (Tidal Master). Den er klar til levering fra april og vil koste ca. 175.000 kroner.

(Foto: Esoteric)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.