annonce

TEST:
Technics SL-G700

Det umuliges kunst

Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

Technics SL-G700
annonce
annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Nogle gange er det godt at have moderate forventninger. F.eks. når man besøger en ny restaurant for første gang. Eller rejser et sted hen, hvor man aldrig har været før. Alt er nyt og spændende, og der er basis for, at man kan blive behageligt overrasket.

Omtrent sådan var det med Technics’ CD-afspiller. Som, må mig skynde mig at sige, er meget mere end en CD-afspiller. Den er en kombination af mange ting: CD- og SACD-afspiller, netværksafspiller, digitalkonverter og forforstærker. Det er sjældent en opskrift på succes.

Selv om Naim lykkedes over al forventning med deres Uniti Star, som også har en effektforstærker om bord, er det ikke givet, at sådanne multiafspillerkombinationer bliver lige så vellykkede.

Technics SL-G700 kan føjes til listen over produkter, der lykkes med at kombinere flere ting, og bortset fra nogle betjeningsmæssige genvordigheder er Technics-afspilleren et fantastisk vellykket produkt.

Okay, den indbyggede hovedtelefonudgang lyder i bedste fald hæderligt og kan ikke drive de mest tungtdrevne hi-fi-hovedtelefoner. Men lydkvaliteten, byggekvaliteten og alle de funktioner, der er samlet på ét sted, gør afspilleren til noget nær et kup for musikelskere med en hyppigt anvendt CD-samling.

Man kan også afspille SACD’er og sådan set holde liv i musiksamlingen med en afspiller, der har opdateret teknik i kombination med både kablet og trådløs streaming. Den har indbygget Bluetooth, sådan for nemheds skyld, men også trådløs streaming via Wi-Fi. Og den understøtter såvel AirPlay2 med eller uden multirum som Chromecast Audio og streaming via Wi-Fi-routeren med Ethernet-kabel.

Ulempen er, at man er nødt til at skifte mellem fjernbetjeningen og app’en for at styre afspilningen, og mens fjernbetjeningen er et skoleeksempel på enkel betjening, kan det samme ikke siges om Technics-app’en.

annonce

Førstegangsopsætningen er relativt ligetil. Det tog mig mindre end fem minutter, fra SL-G700 var sluttet til, før jeg kunne streame musik fra Tidal over anlægget via Technics-afspilleren. Så langt, så godt.

annonce

Technics-app’en var engang ret god; nu vil jeg anbefale, at de skrotter den og laver en ny. Fra bunden. Stjæl gerne Linns eller Naims løsning og lav en ægte tablet-version af den nye app. Læg alle de primære funktioner på ét skærmbillede, og integrér streaming-apps, TuneIn internetradio og tilsluttede musikbiblioteker (NAS) over netværket.

SL-G700 har en USB-port på fronten til afspilning af musik fra f.eks. en USB-nøgle samt tilslutning af en harddisk (NAS) med musik via USB på bagsiden.

Diskrete kredsløb

SL-G700 vejer over 12 kilo og er bygget som en panservogn. Bagsiden har både balancerede og ubalancerede udgange. Man kan styre volumen, hvis man vælger at bruge den som forforstærker sammen med et par aktive højttalere eller tilsluttet en effektforstærker. Alternativt kan man låse volumenkontrollen og sende et fast line-signal, hvis afspilleren skal integreres i et anlæg.

Hvis man skruer toppladen af, ser man måske se den indkapslede CD-mekanisme først. På den ene side sidder en afskærmet hybrid strømforsyning og på den anden side en diskret opbygget analogdel med en 32 bit digitalkonverter, der kan håndtere alle formater.

annonce

Kredsløbene er bygget op som to monokanaler. Den digitale clock er faktisk batteridrevet for at forhindre støj i at snige sig ind sammen med signalet, og Technics mener, at de har formået at sænke støjniveauet hele vejen fra strømforsyningen via DAC’en til udgangene.

Og der er mere. Hovedtelefonudgangen har sin egen klasse AA-forstærker med Technics’ JENO-kredsløb, der skal  reducere støj og forvrængning. Afspilleren understøtter også MQA-afkodning, som man finder på MQA CD’er, og som vi bl.a. kender fra lydfilerne på Tidal Hi-Fi Masters.

CD-afspilleren kan også afspille SACD og MQA-CD. (Foto: Technics)

Re-Master

Man kan slukke for alle antenner og netværksaktiviteter, når man afspiller CD’er. Det sørger er tryk på Direct-knappen for. Hvis man klikker sig ind i opsætningsmenuen, finder man bl.a. tre filtervalg med tre forskellige kurver, som man kan indstille efter behag. Filter 1 er standardindstillingen.

Der er også en Re-Master-funktion, som er digital processering af signalet fra en CD og kan konvertere 16 bit/44,1 kHz data til 32 bit/192 kHz for højopløst signalbehandling. Det fungerer også med MP3-filer, hvor forskellen er mere hørbar, men ellers lyder afspilleren topgodt uden remastering.

Sæt en CD på og nyd den varme, åbne og opløste lyd, der strømmer ud i stuen. Man kan få mere opløst lyd fra CD-afspillere som McIntosh MCD600, men sammenlignet med f.eks. Hegel Mohican lyder Technics’ afspiller mere fyldigt med varmere klangfarver.

Klaverklangen er mægtig og nuanceret på samme tid, hvad enten jeg spiller Keith Jarrett eller Leif Ove Andsnes, og perkussion lyder strålende dynamisk. Diskanten oplever jeg som lidt tilbagelænet, men på den behagelige måde. Jeg synes ikke, at noget er maskeret, og guitarer og strygere er f.eks. skarpt fokuseret helt ned på detaljeniveau.

Technics-afspilleren er en glimrende musikformidler, og jeg tror ikke, der er mange CD-afspillere i denne prisklasse, som lyder markant bedre. Anderledes måske, men næppe bedre.

For at bruge den som netværksafspiller må man skifte fra fjernbetjening til app-styring, hvilket selvfølgelig er besværligt, men det fungerer og lyder fremragende. Masters-albums eller ej, streaming fra Tidal-app’en over netværket via et Nordost Ethernet-kabel lyder så frisk og dynamisk, at jeg ikke kan se pointen med at have en separat netværksafspiller ud over en CD-afspiller.

Technics SL-G700 kombinerer begge dele på fortræffelig vis lydmæssigt, selv om betjeningen kan forbedres.

Konklusion

Netværksafspiller og CD-afspiller i ét er ikke en løsning, der passer alle. Men for dem, der gerne vil skifte deres aldrende CD-afspiller ud og kunne streame musik oveni, er SL-G700 et oplagt valg.

Der er ikke mange så praktiske afspillere derude og slet ikke med de samme kvaliteter. Måske heller ikke med samme lydkvalitet, som står til seks stjerner, men desværre trækker brugervenligheden den endelige karakter ned denne gang.

 • Type: SACD/CD-afspiller
 • DAC: AK4497 32 bit PCM/DSD
 • Udgange: Balanceret/ubalanceret, optisk/koaksial
 • Indgange: Optisk/koaksial, USB, Ethernet
 • Hovedtelefonudgang: 32 ohm, 110 mV, klasse AA
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast Audio
 • Streaming-tjenester: Spotify Connect, Tidal, Deezer
 • Formatunderstøttelse: AAC, AIFF, ALAC, DSD, FLAC, MP3, WAV
 • Andet: Fjernbetjening
 • Finish: Sølvgrå eller sort
 • Mål og vægt: 43 x 98 x 40,7 cm / 12,2 kg
 • Web: technics.com/dk
Pris: 21995 kr
PlusSuperb lyd og byggekvalitet i en usædvanlig praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming.
MinusLangsom på aftrækkeren, besværlig app-betjening, og hovedtelefonudgangen kan ikke drive alle hovedtelefoner.
Technics SL-G700 produktside
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  TEAC TN-4D

  TEAC TN-4D

  4.990
  Venligsindet vinylhøvl
  Det er ikke pladespillere, japanske TEAC er mest kendt for, men den her kan måske sætte dem på vinylkortet.
  Technics SL-1500C

  Technics SL-1500C

  8.999
  Sensationelt god pladespiller
  Her er pladespilleren for dem, der elsker musik, hvad enten de er hi-fi-interesserede eller ej.
  Merging NADAC PL8

  Merging NADAC PL8

  118.000
  Videoanmeldelse: Denne DAC er verdens bedste af sin slags
  Schweiziske Merging Technologies tager os med til det hinsidige – i fuld surround-sound – med deres magiske netværks-DAC.
  McIntosh MTI100

  McIntosh MTI100

  65.000
  McIntosh for livsnydere
  Hvis man kan se nytten i en pladespiller med alt indbygget, kan McIntosh MTI100 være svaret.
  AudioQuest DragonFly Cobalt

  AudioQuest DragonFly Cobalt

  2.199
  Den smarteste lydforbedring du kan lave
  Tilslut en bærbar DAC, og forbered dig på noget, du aldrig før har hørt fra mobilen.
  Naim Uniti Star

  Naim Uniti Star

  33.800
  Himmelsk lyd i stjerneklassen
  For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.
  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  3.995
  Magisk lyd i dine hovedtelefoner
  Aune S6 Pro er lige dele DAC og hovedtelefonforstærker – men bedst, hvis du kan udnytte begge dele.
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  3.799
  Den trådløse pladespiller vi anbefaler
  De har kun én pladespiller på programmet, som til gengæld er rigtig god – og trådløs.
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  2.000
  Trådløs og enkel pladespiller
  Med et par trådløse hovedtelefoner og Sonys nye pladespiller er du klar til din første vinylsamling.
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  40.999
  Lyngdorf bryder dine stuevægge ned
  Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.
  NAD M10

  NAD M10

  19.999
  High-end i bonsaiformat
  Et komplet lydanlæg i den tunge ende behøver ikke at fylde hele stuevæggen. Det beviser det nyeste medlem af NAD’s Masters-serie.
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  1.999
  Bærbar radio med bedre bas
  Geneva hævder sig med en særdeles potent rejseradio.
  Yamaha M-5000 + C-5000

  Yamaha M-5000 + C-5000

  110.000
  Sublim japansk ­lydkunst
  Træt af hi-fi? Yamahas high-end-forstærkere vil få dig på bedre tanker.
  Gold Note IS-1000

  Gold Note IS-1000

  32.925
  Gold Note charmerer og imponerer.
  Tivoli Audio PAL+ BT

  Tivoli Audio PAL+ BT

  1.999
  Rejseradioen fra norske Tivoli er blevet opgraderet, men er det nok at holde konkurrenterne nede?
  Ruark Audio R1 Mk3

  Ruark Audio R1 Mk3

  2.199
  Bedre lyd får du ikke i denne klasse, men batteriet er latterlig dyrt.