TEST

Technics SL-G700

 itemprop
TESTTechnics SL-G700
Technics SL-G700

Det umuliges kunst

Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

Lyd & Billede mener

Superb lyd og byggekvalitet i en usædvanlig praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming.
Langsom på aftrækkeren, besværlig app-betjening, og hovedtelefonudgangen kan ikke drive alle hovedtelefoner.
 • Type: SACD/CD-afspiller
 • DAC: AK4497 32 bit PCM/DSD
 • Udgange: Balanceret/ubalanceret, optisk/koaksial
 • Indgange: Optisk/koaksial, USB, Ethernet
 • Hovedtelefonudgang: 32 ohm, 110 mV, klasse AA
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast Audio
 • Streaming-tjenester: Spotify Connect, Tidal, Deezer
 • Formatunderstøttelse: AAC, AIFF, ALAC, DSD, FLAC, MP3, WAV
 • Andet: Fjernbetjening
 • Finish: Sølvgrå eller sort
 • Mål og vægt: 43 x 98 x 40,7 cm / 12,2 kg
 • Web: technics.com/dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 21995 kr

Nogle gange er det godt at have moderate forventninger. F.eks. når man besøger en ny restaurant for første gang. Eller rejser et sted hen, hvor man aldrig har været før. Alt er nyt og spændende, og der er basis for, at man kan blive behageligt overrasket.

Omtrent sådan var det med Technics’ CD-afspiller. Som, må mig skynde mig at sige, er meget mere end en CD-afspiller. Den er en kombination af mange ting: CD- og SACD-afspiller, netværksafspiller, digitalkonverter og forforstærker. Det er sjældent en opskrift på succes.

Selv om Naim lykkedes over al forventning med deres Uniti Star, som også har en effektforstærker om bord, er det ikke givet, at sådanne multiafspillerkombinationer bliver lige så vellykkede.

Technics SL-G700 kan føjes til listen over produkter, der lykkes med at kombinere flere ting, og bortset fra nogle betjeningsmæssige genvordigheder er Technics-afspilleren et fantastisk vellykket produkt.

Okay, den indbyggede hovedtelefonudgang lyder i bedste fald hæderligt og kan ikke drive de mest tungtdrevne hi-fi-hovedtelefoner. Men lydkvaliteten, byggekvaliteten og alle de funktioner, der er samlet på ét sted, gør afspilleren til noget nær et kup for musikelskere med en hyppigt anvendt CD-samling.

Man kan også afspille SACD’er og sådan set holde liv i musiksamlingen med en afspiller, der har opdateret teknik i kombination med både kablet og trådløs streaming. Den har indbygget Bluetooth, sådan for nemheds skyld, men også trådløs streaming via Wi-Fi. Og den understøtter såvel AirPlay2 med eller uden multirum som Chromecast Audio og streaming via Wi-Fi-routeren med Ethernet-kabel.

Ulempen er, at man er nødt til at skifte mellem fjernbetjeningen og app’en for at styre afspilningen, og mens fjernbetjeningen er et skoleeksempel på enkel betjening, kan det samme ikke siges om Technics-app’en.

annonce

Førstegangsopsætningen er relativt ligetil. Det tog mig mindre end fem minutter, fra SL-G700 var sluttet til, før jeg kunne streame musik fra Tidal over anlægget via Technics-afspilleren. Så langt, så godt.

annonce

Technics-app’en var engang ret god; nu vil jeg anbefale, at de skrotter den og laver en ny. Fra bunden. Stjæl gerne Linns eller Naims løsning og lav en ægte tablet-version af den nye app. Læg alle de primære funktioner på ét skærmbillede, og integrér streaming-apps, TuneIn internetradio og tilsluttede musikbiblioteker (NAS) over netværket.

SL-G700 har en USB-port på fronten til afspilning af musik fra f.eks. en USB-nøgle samt tilslutning af en harddisk (NAS) med musik via USB på bagsiden.

Diskrete kredsløb

SL-G700 vejer over 12 kilo og er bygget som en panservogn. Bagsiden har både balancerede og ubalancerede udgange. Man kan styre volumen, hvis man vælger at bruge den som forforstærker sammen med et par aktive højttalere eller tilsluttet en effektforstærker. Alternativt kan man låse volumenkontrollen og sende et fast line-signal, hvis afspilleren skal integreres i et anlæg.

Hvis man skruer toppladen af, ser man måske se den indkapslede CD-mekanisme først. På den ene side sidder en afskærmet hybrid strømforsyning og på den anden side en diskret opbygget analogdel med en 32 bit digitalkonverter, der kan håndtere alle formater.

annonce

Kredsløbene er bygget op som to monokanaler. Den digitale clock er faktisk batteridrevet for at forhindre støj i at snige sig ind sammen med signalet, og Technics mener, at de har formået at sænke støjniveauet hele vejen fra strømforsyningen via DAC’en til udgangene.

Og der er mere. Hovedtelefonudgangen har sin egen klasse AA-forstærker med Technics’ JENO-kredsløb, der skal  reducere støj og forvrængning. Afspilleren understøtter også MQA-afkodning, som man finder på MQA CD’er, og som vi bl.a. kender fra lydfilerne på Tidal Hi-Fi Masters.

CD-afspilleren kan også afspille SACD og MQA-CD. (Foto: Technics)

Re-Master

Man kan slukke for alle antenner og netværksaktiviteter, når man afspiller CD’er. Det sørger er tryk på Direct-knappen for. Hvis man klikker sig ind i opsætningsmenuen, finder man bl.a. tre filtervalg med tre forskellige kurver, som man kan indstille efter behag. Filter 1 er standardindstillingen.

Der er også en Re-Master-funktion, som er digital processering af signalet fra en CD og kan konvertere 16 bit/44,1 kHz data til 32 bit/192 kHz for højopløst signalbehandling. Det fungerer også med MP3-filer, hvor forskellen er mere hørbar, men ellers lyder afspilleren topgodt uden remastering.

Sæt en CD på og nyd den varme, åbne og opløste lyd, der strømmer ud i stuen. Man kan få mere opløst lyd fra CD-afspillere som McIntosh MCD600, men sammenlignet med f.eks. Hegel Mohican lyder Technics’ afspiller mere fyldigt med varmere klangfarver.

Klaverklangen er mægtig og nuanceret på samme tid, hvad enten jeg spiller Keith Jarrett eller Leif Ove Andsnes, og perkussion lyder strålende dynamisk. Diskanten oplever jeg som lidt tilbagelænet, men på den behagelige måde. Jeg synes ikke, at noget er maskeret, og guitarer og strygere er f.eks. skarpt fokuseret helt ned på detaljeniveau.

Technics-afspilleren er en glimrende musikformidler, og jeg tror ikke, der er mange CD-afspillere i denne prisklasse, som lyder markant bedre. Anderledes måske, men næppe bedre.

For at bruge den som netværksafspiller må man skifte fra fjernbetjening til app-styring, hvilket selvfølgelig er besværligt, men det fungerer og lyder fremragende. Masters-albums eller ej, streaming fra Tidal-app’en over netværket via et Nordost Ethernet-kabel lyder så frisk og dynamisk, at jeg ikke kan se pointen med at have en separat netværksafspiller ud over en CD-afspiller.

Technics SL-G700 kombinerer begge dele på fortræffelig vis lydmæssigt, selv om betjeningen kan forbedres.

Konklusion

Netværksafspiller og CD-afspiller i ét er ikke en løsning, der passer alle. Men for dem, der gerne vil skifte deres aldrende CD-afspiller ud og kunne streame musik oveni, er SL-G700 et oplagt valg.

Der er ikke mange så praktiske afspillere derude og slet ikke med de samme kvaliteter. Måske heller ikke med samme lydkvalitet, som står til seks stjerner, men desværre trækker brugervenligheden den endelige karakter ned denne gang.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Technics SL-G700

   data-srcset

  Vellykket kunststykke

  Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Pinell Supersound lever op til sit navn med bedre lyd end konkurrenterne.

  (Foto: Producent)

  Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Streaming-modtageren er for nutidens lyttere, hvad FM-radioen var for deres forældre. Lyt til musik fra hele verden og alle streaming-tjenesterne.

  (Foto: Producent)

  Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

  (Foto: Producent)

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

  (Foto: Producent)

  Sandsynligvis den mest luksuriøse multirumsafspiller lige nu. Og den kan også sluge hele din cd-samling.

  (Foto: Yamaha)

  Her er en veludstyret og vellydende musikmaskine, der åbner for underholdning fra mange lydkilder.

  (Foto: Producent)

  Tilsæt højttalere og en mobil, og du har et stereoanlæg, der lyder af langt mere, end det koster.

  (Foto: Producent)

  Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link