Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Den bærbare kassettebåndafspiller er tilbage

Mere moderne end nogensinde: Kassettebåndafspilleren fra We Are Rewind har Bluetooth og fungerer med trådløse hovedtelefoner.

Skrevet af / 24/10/2023 - 12:20
Den bærbare kassettebåndafspiller er tilbage

En bærbar kassetteafspiller i 2023? Ja, du læste rigtigt.

Smartphonen har ganske vist for længst overtaget pladsen som lydkilde nummer ét for folk, der lytter til musik på farten. Men vi er et folk, der hele tiden forventer noget nyt, og i mangel på væsentlige landvindinger i de senere år sker det, at nogen i stedet puster nyt liv i noget gammelt og nostalgisk og trækker det ind i den moderne tidsalder. Det skete for eksempel med pladespillere, hvoraf mange nu har fået Bluetooth-overførsel og kompatibilitet med trådløse højttalere, heriblandt Sonos.

At modernisere pladespilleren er helt forståeligt for de fleste. Der bliver trods alt solgt en masse LP’er. Men musikkassettebånd …?

Okay, før du står helt af, skal du vide, at salget af kassettebånd faktisk er steget i de senere år. Godt nok fra næsten ingenting, men i hvert fald i 2022 var kassettesalget det højeste i 20 år. Alene i Storbritannien steg salget fra mindre end 4.000 i 2012 til næsten 200.000 enheder i 2022.

Nostalgitrip

Salget af kassettebånd er drevet af en bølge af 80’er-nostalgi, bl.a. udløst af kulturelle fænomener som filmserien Guardians of the Galaxy og den populære TV-serie Stranger Things. Det har fået kunstnere til igen at begynde at udgive ny musik i det 60 år gamle format.

Billie Eilish, Rammstein, Florence + the Machine, Harry Styles og Arctic Monkeys, for blot at nævne nogle få.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

Bærbar kassettebåndafspiller er trådløs

Set i det lys er det måske ikke så dumt at genoplive den bærbare kassettebåndafspiller. We Are Rewind Cassette Player er udseendemæssigt inspireret af Sonys originale Walkman TPS-l2 fra 1979, men er en bærbar kassettebåndafspiller i aluminium af høj kvalitet i stedet for plast.

De traditionelle engangsbatterier er blevet erstattet af et genopladeligt litiumbatteri. Men måske vigtigst er det, at afspilleren har Bluetooth, så du kan bruge den med dine støjreducerende hovedtelefoner på farten. For nostalgiske kabelfans er der også et 3,5 mm jackstik, så du kan bruge de hovedtelefoner, du har lyst til.

Kassettebåndafspilleren har desuden en optagefunktion, så du kan lave dine egne mixtapes! Til det skal du bruge 3,5 mm line-indgangen.

We Are Rewind Cassette Player er en bærbar kassettebåndafspiller, som understøtter alle kassettebånd fra Type I til IV, typenummeret fortæller om båndets metalblanding.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

We Are Rewind Cassette Player: Pris og tilgængelighed

Kassettebåndafspilleren fås i tre farver: Orange, blå og mørkegrå. Den fås udelukkende på producentens hjemmeside og koster 149 euro. Forsendelse koster yderligere 21 euro. Du kan også bestille 60-minutters kassettebånd til 7 euro stykket eller 65 euro for 10. Med en 10-pak kassettebånd udover afspilleren stiger fragtomkostningerne til 25 euro.

Mere info: wearerewind.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top