Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Bærbar kassettebåndoptager(!) fra FiiO

FiiO vil ikke acceptere, at CES kun handler om fremtidens teknologi. På messen har de udstillet deres nye bærbare kassettebåndoptager(!) FiiO CP13.

Skrevet af / 10/01/2024 - 14:15
CES 2024: Bærbar kassettebåndoptager(!) fra FiiO

Er guderne blevet gale? Vi ved det ikke, men vi ved, at der er kommet en ny bærbar kassettebåndoptager(!) på markedet i form af FiiO CP13.

Kassettebåndoptageren er 60 år

Musikkassetten fyldte 60 år sidste år – et format som de fleste har afvist som for længst dødt. De fleste af de kassettebånd, vi voksede op med, er sikkert blevet givet væk på loppemarkeder eller smidt ud for længe siden. Det burde vi måske fortryde nu. Det viser sig nemlig, at salget nu er på vej op, hvilket blandt andet ses ved, at kunstnere som Billie Eilish, Taylor Swift og Rammstein alle har udgivet musik på kassettebånd i de senere år. Nej, det er ikke enorme salgstal der er tale om, men nok til at få nogle udstyrsproducenter til at lægge mærke til det.

Læs også Tilbage til fremtiden med trådløs kassettebåndafspiller Mere moderne end nogensinde: Kassettebåndafspilleren fra We Are Rewind har Bluetooth og fungerer med trådløse hovedtelefoner.

For ikke så længe siden så vi, at et fransk firma ved navn We Are Rewind har skabt en bærbar kassettebåndoptager inspireret af Sonys første Walkman. Og nu er FiiO også på banen med sin CP13. Også den er et venligt nik til Sonys Walkman fra 1979.

FiiO CP13 cover CES24
(Foto: FiiO)

15 timers spilletid

Kassettebåndoptageren kommer i tre farver: hvid, sort og tofarvet blå/sølv. Den har også et indbygget genopladeligt batteri med op til 15 timers spilletid og oplades via USB-C. Så vidt vi ved, kan USB-C-stikket ikke bruges til at overføre musik fra kassettebånd til pc. Desværre.

Hvor kassettebåndoptageren fra We Are Rewind har Bluetooth, så man kan afspille musik via trådløse hovedtelefoner, mangler FiiO-afspilleren dette. FiiO CP13 mangler også en optageknap, så egne bånd må du lave med andet udstyr.

FiiO CP13: Pris og tilgængelighed

Prisen på FiiO bliver “under 130 dollars”, så en dansk pris på knap 900 kroner er nok et godt udgangspunkt. Den vil blive lanceret senere på året.

Producentens hjemmeside

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

0
Scroll to Top