Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bang & Olufsen har vendt skuden

Selv om elektronikbranchen samlet set har haft tilbagegang i 2023, er det lykkedes for B&O at øge både omsætning og fortjeneste.

Skrevet af / 11/10/2023 - 10:00
Bang & Olufsen har vendt skuden

Selvom elektronikbegejstringen fra coronatiden er slut, og vi i 2022 og 2023 har oplevet krise ovenpå krise, er det lykkedes for Bang & Olufsen at klare sig godt. Den tidligere så kriseramte elektronikvirksomhed har i årets tredje kvartal (som er første kvartal i regnskabsåret) øget både salg og indtjening.

Salget steg globalt med 8%, og i Asien var væksten hele 29%. Virksomhedens samlede omsætning voksede med 1,2%, og i Europa var fremgangen så stor som 26,7%.

En vigtig faktor i Bang & Olufsens succes i dette kvartal var en markant forbedring i fortjenesten. Bruttoforrtjenesten var 52,6%, hvilet er 16 procentpoint bedre end i fjor. Dette skyldtes blandt andet, at virksomhedens leverandører kunne levere varer mere effektivt.

Virksomhedens administrerende direktør, Kristian Teär, er tilfreds med resultatet og siger, at Bang & Olufsen fortsætter med at fokusere på at forbedre kundeoplevelsen og styrke brandet på verdensplan. Han påpeger også, at de ekstraordinære omkostninger, som virksomheden tidligere har haft, ikke længere påvirker den negativt.

Læs også Kileformet lyddesign fra B&O Bang & Olufsens Beosound Emerge er et modigt brud med, hvordan en multirums-smart-højttaler kan se ud – og lyde.

Virksomheden annoncerede også, at Beosound Emerge har opnået Cradle to Cradle-certificering på bronzeniveau.

Endelig har Bang & Olufsen styrket sit samarbejde med luksusbilmærket Ferrari og lanceret fire produkter i begrænset luksusudgave. Disse produkter sælges i Bang & Olufsen-butikker og online samt i udvalgte Ferrari-forhandlere.

Læs også Ferrari-samarbejde giver flotte røde Bang & Olufsen-produkter Vi er vilde med resultatet af Bang & Olufsens samarbejde med Ferrari om en helt ny rød farve på udvalgte produkter.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top