TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Audio-Technica AT-ART20

Helt speciel Moving Coil-pickup

forfatter
Publiceret 06/07/2022 - 16:31

De praler ikke selv med det, men Audio-Technica har lavet pickupper i 60 år, og den nye AT-ART20 kan derfor næsten anses som en jubilæumspickup. Den usædvanlig smukke udformning skiller sig ud, men det gør det indvendige så sandelig også.

Her finder man en lidt speciel måde at lave pickupper på, og Hideo Matsushita – Audio-Technicas grundlægger – ville nok have været stolt over den særlige konstruktion, som vi kender fra testen af den fantastiske AT-ART1000, en af de allerbedste MC-pickupper, der findes.

Her er den 0,28 mm tynde nålearm i boron, og de to magneter er placeret i den karakteristiske V-form, som vi kender fra ART1000.

at art20 07 e1657100015851 1920x917 2
Magnetkreds

Nålearmen er fæstnet til armaturet med en ny cylinder med bedre dæmpning og større stivhed, som dæmper resonanser bedre. Alt er monteret på en plade i titan, som er lettere end stål og hjælper pickuppen med at nå en øvre frekvens på 50 kHz.

Frekvensområdet er angivet til 20 – 50.000 Hz, mens kanalseparationen skulle være 30 dB. Sporingsvinklen er 20 grader, og pickuppen har efter sigende 1,8 gram nåletryk. Udgangsspænding? Den er angivet til 0,55 mV (1 kHz, 5 cm/s), som er gennemsnitligt for en MC-pickup.

at art20 02 1920x1920 3
at art20

Øvrige data er 9 gram masse, 13 × 10-6 cm/dyn (100 Hz) eftergivenhed, 25 μH (1 kHz) induktans, 12 ohm spolemodstand, og ≥ 100 ohm belastningsimpedans.

Pickuppen leveres med messingskruer i forskellige længder og har spiralformede skruehuller som forenkler monteringen i armen.

Prisen er ikke klar i lokal valuta, men en anslået pris på omkring 2900 dollar burde betyde ca. 20.000 kroner her. Et godt stykke under ART1000 altså.

at art20 01 1920x1920 4
at art20
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Audio-Technica AT-ART1000

Konstruktionen er unik, og lyden er i referenceklasse, men det kræver, at man ved, hvad man laver.

DS Audio DS-002

Teknikken er måske gammel, men lyden fra denne optiske pickup er revolutionerende frisk.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend