Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Astell&Kern fejrer succes med guldbelagt jubilæumsmodel

Astell&Kern A&ultima SP3000 24K Gold Limited Edition: Den vilde topmodel er blevet lanceret med 24 karat guldbelægning. En kobberversion er også tilgængelig.

Skrevet af / 06/03/2024 - 12:30
Astell&Kern fejrer succes med guldbelagt jubilæumsmodel

Astell&Kerns topmodel indenfor bærbare musikafspillere, A&ultima SP3000 ligger et godt stykke over SP2000T, som denne journalist næsten gik amok over at høre. Prisen var allerede høj der, og endnu højere på SP3000. 24-karat-versionen er derimod i en liga for sig selv med en pris på 40.000 kroner!

Standardversionen af den bærbare afspiller har fået strålende anmeldelser, og vi er ikke i tvivl om, at den lyder fantastisk. Og for at fejre succesen lancerer man nu en ekstra overdådig udgave, der er dækket af menneskehedens mest ædle metal – guld.

astell-kern-sp3000-gold-front
(Foto: Astell&Kern)

A&K SP3000 24K Gold har guld på stål

Huset er lavet af 904L-stål af høj kvalitet, det samme materiale, som bruges i den originale SP3000. Men til denne specielle model er der tilføjet et lag af 24 karat rent guld. Det skaber en visuel oplevelse, som afspejler afspillerens eksklusive ydeevne og kompromisløse lydkvalitet.

Guld har flere unikke egenskaber, som gør det velegnet til high-end lydudstyr. Det er skinnende og fint, ja, men det er også korrosionsbestandigt og har en fremragende elektrisk ledningsevne. Ikke at sidstnævnte betyder meget, når alt guldet her er på ydersiden. Og fordi rent 24K-guld er så blødt, giver det også store udfordringer i produktionen.

astell-kern-sp3000 24K Gold back
(Foto: Astell&Kern)

Prosessen

For at skabe den perfekte overflade har Astell&Kern brugt en avanceret vådproces, der aflejrer guldet i et 0,5 mikrometer tyndt lag med en tolerancemargin på kun 20 procent (ikke meget, når laget er så tyndt til at begynde med). Under guldet er der et lag af nikkel, som giver ekstra holdbarhed og glans. Til sidst er der påført en særlig anti-fingeraftryksbelægning for at beskytte den delikate overflade.

Ifølge Astell&Kern er målet med afspilleren at skubbe grænserne for, hvad der er muligt at opnå med en bærbar musikafspiller, både visuelt, taktilt og ikke mindst lydmæssigt.

SP3000 Gold leveres med eksklusivt tilbehør som et læderetui og en trækasse, der er specielt designet til jubilæumsmodellen.

astell-kern-sp3000-copper
Kobberversionen har lidt mindre “bling”-effekt. (Foto: Astell&Kern)

Kobberudgave

Hvis du synes, at 40.000 kroner er for dyrt, eller at guld er for meget bling, findes der også kobberversionen SP3000 Copper Limited Edition. Med en overflade af 99,98 procent kobber. Den koster det samme som standardfarverne sort og sølv, men er allerede på vej til at blive udsolgt.

Mere info: astellkern.com

astell-kern-sp3000-all colors
Fire farver i alt: Sort, sølv, kobber og guld. (Foto: Astell&Kern)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top